Alternativní čeština pro phpBB 3.1.11 (cs_alt)
- leschek
- Administrátor
- Tykání: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alternativní čeština pro phpBB 3.1.2
Tým vývojářů phpBB vydal novou verzi phpBB 3.1.2, ve které jsou opraveny dvě menší bezpečnostní mezery (mohlo jít vyvolat nekonečnou smyčku, což mohlo hodně zatížit server a přes kontrolu verze rozšíření šlo nahrát html do administrace rozšíření) a spousta dalších vylepšení a oprav, které se objevily od vydání phpBB 3.1.0. Mezi ty důležitější patří oprava problému s přesměrováním, který se objevil v phpBB 3.1.1 a spousta oprav a vylepšení týkajících se aktualizace z phpBB 3.0.x na 3.1.x, takže by aktualizace měla proběhnout bez nějakých problémů. Hlavně z důvodu těch bezpečnostních mezer se doporučuje fórum aktualizovat.
V překladu (verze 1.05 pro phpBB 3.1.2) je pár nových řádků a několik dalších řádků bylo změněno. Překlad můžete stáhnout v příloze na konci prvního příspěvku a v downloadech fóra (kde jsou i starší verze překladu).
Novou verzi phpBB 3.1.2 můžete stáhnout na phpBB.com. Pokud jen aktualizujete (z phpBB 3.1) tak na té stránce klikněte na záložku "Automatic update" a vyberte si z jaké verze chcete aktualizovat. Pokud chcete aktualizovat z phpBB 3.0.x, na kterém jsou MODy, tak si přečtěte tento článek.
V překladu (verze 1.05 pro phpBB 3.1.2) je pár nových řádků a několik dalších řádků bylo změněno. Překlad můžete stáhnout v příloze na konci prvního příspěvku a v downloadech fóra (kde jsou i starší verze překladu).
Novou verzi phpBB 3.1.2 můžete stáhnout na phpBB.com. Pokud jen aktualizujete (z phpBB 3.1) tak na té stránce klikněte na záložku "Automatic update" a vyberte si z jaké verze chcete aktualizovat. Pokud chcete aktualizovat z phpBB 3.0.x, na kterém jsou MODy, tak si přečtěte tento článek.
- leschek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alternativní čeština pro phpBB 3.1.2 (cs_alt)
Opravil jsem menší chyby týkající se počtu potřebných znaků v uživatelských jménech a heslech.
- leschek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alternativní čeština pro phpBB 3.1.3 (cs_alt)
Sice trochu opožděně, ale přece jsme se dočkali nového phpBB 3.1.3, ve které:
- Byla opravena bezpečnostní mezera, týkající se vložení cesty pro "ImageMagick". V předchozích verzích phpBB mohl administrátor přes tuto možnost v administraci spustit na serveru nějaký kód.
- Byly přidány nové události (eventy)
- Přidána podpora pro IDN (IRI) URL adresy - URL adresy v BBKódech, příspěvcích a profilech můžou nyní obsahovat UTF8 znaky
- Migrace můžou používat kontejner pro přístup k dalším objektům
- Byl odstraněn parametr "sort" z kanonických URL adres - aby bylo vyprodukováno méně duplicitních stránek.
- Byly opraveny chyby ve skriptu pro aktualizaci databáze
- Na PostgreSQL jde opět vytvářet vlastní profilová pole s logickými hodnotami (boolean)
- Opět jde nahrávat přílohy mající v názvech UTF8 znaky
- leschek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Objevil jsem v překladu menší chybu, která by mohla zapříčinit problém s použitím podmínky (pokud otevřete nějakou šablonu, tak to jsou takový ty IFy) založené na jazyku v šablonách. Kromě toho v jedné zřídka se objevující chybové hlášce chybělo slovo, které jsem doplnil. Z těchto důvodů jsem aktualizoval jazykový balíček na verzi překladu 1.08.
Překlad můžete stáhnout v příloze na konci prvního příspěvku. Pokud nepoužíváte nebo se nechystáte použít jazykové podmínky v šablonách, tak klidně můžete s aktualizací počkat až na další verzi phpBB, ve které se největší pravděpodobností v jazykových balíčcích objeví nějaké nové řádky. Těm, co aktualizovat musí, se omlouvám za nepříjemnost.
Překlad můžete stáhnout v příloze na konci prvního příspěvku. Pokud nepoužíváte nebo se nechystáte použít jazykové podmínky v šablonách, tak klidně můžete s aktualizací počkat až na další verzi phpBB, ve které se největší pravděpodobností v jazykových balíčcích objeví nějaké nové řádky. Těm, co aktualizovat musí, se omlouvám za nepříjemnost.
pac neexistuje 3.1.3 verze od phpbb.cz, pouzil jsem Tvou verzi, a dekuji 

www.offroadforum.cz site admin 

- leschek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ačkoliv mě těší, že používáš alternativní češtinu, tak mezi phpBB 3.1.2 a 3.1.3 nejsou velké rozdíly v jazykových souborech, takže pokud to byl jediný důvod, mohl jsi klidně používat dál češtinu pro 3.1.2. Myslím, že je velmi málo pravděpodobné, že by se to nějak projevilo.
je to zvlastni, lec jak jsem zde psal, tak se mi nezobrazovaly "tri tecky" v seznamu stranek a toto to vyresilo... Ani opetovne prehrani verze 3.1.2 z phpbb.cz nepomohlo...
www.offroadforum.cz site admin 

- leschek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Aha. Já jsem to myslel tak, že mezi jazykovýma souborama v phpBB 3.1.2 a 3.1.3 nejsou moc velký rozdíly (jsou tam myslím jen dva nové řádky a několik řádků upravených a to ještě většinou odkazy na phpBB.com). Jestli jsou v ofiko překladu nějaký nedostatky nevím, ale je malá pravděpodobnost, že by se něco objevilo kvůli použití jazykových souborů z phpBB 3.1.2 na 3.1.3.
Co se týče jazykové proměnné
Co se týče jazykové proměnné
'ELLIPSIS'
, tak ta je v phpBB nejméně od verze 3.1.0a3 (nejstarší alt. čeština, kterou jsem u sebe v PC našel), takže na ni zřejmě překladatelé zapomněli, když aktualizovali překlad z phpBB 3.0 na 3.1.- leschek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alternativní čeština pro phpBB 3.1.4 (cs_alt)
Seznam novinek v phpBB 3.1.4 naleznete tady. V anglických jazykových souborech jsou upraveny jen 3 řádky. V alternativní češtině (verze 1.09 pro phpBB 3.1.4) je toho trochu víc (viz dále). Aktualizovaný překlad můžete stáhnout v příloze na konci prvního příspěvku.
Seznam změněných jazykových souborů v alt. češtině verze 1.09
Pokud máte ve vašem fóru provedené nějaké vlastní úpravy v jazykových souborech, můžete pro jejich aktualizaci (více zde) použít následující seznam jazykových souborů, které byly upraveny od poslední verze (1.08 pro phpBB 3.1.3) alternativní češtiny:
language\cs_alt\acp\ban.php
language\cs_alt\acp\common.php
language\cs_alt\acp\users.php
language\cs_alt\email\short\newtopic_notify.txt
language\cs_alt\email\short\topic_notify.txt
language\cs_alt\common.php
language\cs_alt\help_faq.php
language\cs_alt\install.php
language\cs_alt\memberlist.php
language\cs_alt\posting.php
language\cs_alt\ucp.php
language\cs_alt\viewtopic.php
Seznam změněných jazykových souborů v alt. češtině verze 1.09
Pokud máte ve vašem fóru provedené nějaké vlastní úpravy v jazykových souborech, můžete pro jejich aktualizaci (více zde) použít následující seznam jazykových souborů, které byly upraveny od poslední verze (1.08 pro phpBB 3.1.3) alternativní češtiny:
language\cs_alt\acp\ban.php
language\cs_alt\acp\users.php
language\cs_alt\ucp.php
- leschek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alternativní čeština pro phpBB 3.1.5 (cs_alt)
Bylo vydáno phpBB 3.1.5 a tak jsem aktualizoval překlad (na verzi 1.10), který můžete stáhnout v příloze na konci prvního příspěvku.
Pokud vás zajímají novinky v phpBB 3.1.5, tak se podívejte na tento příspěvek.
Pokud používáte pro aktualizaci phpBB 3.1.x automatický aktualizátor, tak se na výše zmíněný příspěvek podívejte i přesto, že vás nezajímá, co je v phpBB 3.1.5 nového. Během aktualizace se totiž může zobrazit konflikt souborů a v příspěvku je popsáno, jak problém řešit.
Seznam změněných jazykových souborů v alt. češtině verze 1.10
Pokud máte ve vašem fóru provedené nějaké vlastní úpravy v jazykových souborech, můžete pro jejich aktualizaci (více zde) použít následující seznam jazykových souborů, které byly upraveny od poslední verze (1.09 pro phpBB 3.1.4) alternativní češtiny:
language\cs_alt\acp\permissions_phpbb.php
language\cs_alt\acp\posting.php
language\cs_alt\captcha_recaptcha.php
language\cs_alt\mcp.php
language\cs_alt\migrator.php
P.S. Zapomněl jsem se zmínit, že jsem změnit slovní spojení "dočasně smazat" na "obnovitelně smazat", což sice podle mě nezní tak dobře, ale líp to tu funkci vystihuje. "Dočasně smazat" bylo použito jen asi na dvou - třech místech (v moderátorském panelu a v nastavení oprávnění), takže by to snad nemělo vadit.
- leschek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alternativní čeština pro phpBB 3.1.6 (cs_alt)
Vývojáři vydali phpBB 3.1.6 a tak jsem aktualizoval překlad (na verzi 1.11), který můžete stáhnout na konci prvního příspěvku.
V angličtině jsou změny jen ve čtyřech jazykových souborech, ale jako obvykle jsem opravil nějaké chyby, na které jsem od posledního překladu narazil, takže v alternativní češtině je těch souborů o něco víc - jejich seznam je o něco níž.
Pokud vás zajímá, co je v phpBB 3.1.6 nového, tak se podívejte na tento příspěvek.
Seznam změněných jazykových souborů v alt. češtině verze 1.11
Pokud máte ve vašem fóru provedené nějaké vlastní úpravy v jazykových souborech, můžete pro jejich aktualizaci (více zde) použít následující seznam jazykových souborů, které byly upraveny od poslední verze (1.10 pro phpBB 3.1.5) alternativní češtiny:
language\cs_alt\acp\extensions.php
language\cs_alt\acp\language.php
language\cs_alt\acp\styles.php
language\cs_alt\cli.php
language\cs_alt\help_bbcode.php
language\cs_alt\ucp.php
V angličtině jsou změny jen ve čtyřech jazykových souborech, ale jako obvykle jsem opravil nějaké chyby, na které jsem od posledního překladu narazil, takže v alternativní češtině je těch souborů o něco víc - jejich seznam je o něco níž.
Pokud vás zajímá, co je v phpBB 3.1.6 nového, tak se podívejte na tento příspěvek.
Seznam změněných jazykových souborů v alt. češtině verze 1.11
Pokud máte ve vašem fóru provedené nějaké vlastní úpravy v jazykových souborech, můžete pro jejich aktualizaci (více zde) použít následující seznam jazykových souborů, které byly upraveny od poslední verze (1.10 pro phpBB 3.1.5) alternativní češtiny:
language\cs_alt\cli.php
language\cs_alt\ucp.php
- leschek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alternativní čeština pro phpBB 3.1.7-PL1 (cs_alt)
Vývojáři vydali phpBB 3.1.7-PL1 a tak jsem aktualizoval překlad, který můžete stáhnout na konci prvního příspěvku na verzi 1.12.
Pokud vás zajímá, co je v phpBB 3.1.7-PL1 nového, tak se podívejte na tento příspěvek.
Seznam změněných jazykových souborů v alt. češtině verze 1.12
Pokud máte ve vašem fóru provedené nějaké vlastní úpravy v jazykových souborech, můžete pro jejich aktualizaci (více zde) použít následující seznam jazykových souborů, které byly upraveny od poslední verze (1.11 pro phpBB 3.1.6) alternativní češtiny:
language\cs_alt\acp\board.php
language\cs_alt\cli.php
language\cs_alt\ucp.php
Pokud vás zajímá, co je v phpBB 3.1.7-PL1 nového, tak se podívejte na tento příspěvek.
Seznam změněných jazykových souborů v alt. češtině verze 1.12
Pokud máte ve vašem fóru provedené nějaké vlastní úpravy v jazykových souborech, můžete pro jejich aktualizaci (více zde) použít následující seznam jazykových souborů, které byly upraveny od poslední verze (1.11 pro phpBB 3.1.6) alternativní češtiny:
language\cs_alt\cli.php
language\cs_alt\ucp.php
- leschek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alternativní čeština pro phpBB 3.1.8 (cs_alt)
Máme na světě phpBB 3.1.8 a tak jsem opět aktualizoval alternativní češtinu na verzi 1.13. Jako obvykle najdete balíček s překladem na konci prvního příspěvku.
Pokud vás zajímá, co je v phpBB 3.1.8 nového, tak se podívejte sem.
Seznam změněných jazykových souborů v alt. češtině verze 1.13
Pokud máte ve vašem fóru provedené nějaké vlastní úpravy v jazykových souborech, můžete pro jejich aktualizaci (více zde) použít následující seznam jazykových souborů, které byly upraveny od předchozí verze (1.12 pro phpBB 3.1.7-PL1) alternativní češtiny:
language\cs_alt\app.php
language\cs_alt\ucp.php
Pokud vás zajímá, co je v phpBB 3.1.8 nového, tak se podívejte sem.
Seznam změněných jazykových souborů v alt. češtině verze 1.13
Pokud máte ve vašem fóru provedené nějaké vlastní úpravy v jazykových souborech, můžete pro jejich aktualizaci (více zde) použít následující seznam jazykových souborů, které byly upraveny od předchozí verze (1.12 pro phpBB 3.1.7-PL1) alternativní češtiny:
language\cs_alt\app.php
language\cs_alt\ucp.php
- leschek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alternativní čeština pro phpBB 3.1.9 (cs_alt)
Vyšlo phpBB 3.1.9 a tak jsem aktualizoval alternativní češtinu na verzi 1.14. Balíček s překladem najdete jako obvykle na konci prvního příspěvku.
Mimochodem, v administraci na stránce, kde se definují BBKódy jsem nahradil název pole „HTML náhrada“ názvem „Nahrazené HTML“, což je podle mého názoru přesnější.
Pokud vás zajímá, co je v phpBB 3.1.9 nového, tak se podívejte sem.
Seznam změněných jazykových souborů v alt. češtině verze 1.14
Pokud máte ve vašem fóru provedené nějaké vlastní úpravy v jazykových souborech, můžete pro jejich aktualizaci (více zde) použít následující seznam jazykových souborů, které byly upraveny od předchozí verze (1.13 pro phpBB 3.1.8 ) alternativní češtiny:
language\cs_alt\captcha_qa.php
language\cs_alt\ucp.php
Mimochodem, v administraci na stránce, kde se definují BBKódy jsem nahradil název pole „HTML náhrada“ názvem „Nahrazené HTML“, což je podle mého názoru přesnější.
Pokud vás zajímá, co je v phpBB 3.1.9 nového, tak se podívejte sem.
Seznam změněných jazykových souborů v alt. češtině verze 1.14
Pokud máte ve vašem fóru provedené nějaké vlastní úpravy v jazykových souborech, můžete pro jejich aktualizaci (více zde) použít následující seznam jazykových souborů, které byly upraveny od předchozí verze (1.13 pro phpBB 3.1.8 ) alternativní češtiny:
language\cs_alt\captcha_qa.php
language\cs_alt\ucp.php
- leschek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alternativní čeština pro phpBB 3.1.10 (cs_alt)
Vyšlo phpBB 3.1.10 a tak jsem aktualizoval alternativní češtinu na verzi 1.15. Balíček s překladem najdete jako obvykle na konci prvního příspěvku.
Pokud vás zajímá, co je v phpBB 3.1.10 nového, tak se podívejte sem.
Seznam změněných jazykových souborů v alt. češtině verze 1.15
Pokud máte ve vašem fóru provedené nějaké vlastní úpravy v jazykových souborech, můžete pro jejich aktualizaci (více zde) použít následující seznam jazykových souborů, které byly upraveny od předchozí verze (1.14 pro phpBB 3.1.9 ) alternativní češtiny:
language\cs_alt\acp\attachments.php
language\cs_alt\acp\search.php
language\cs_alt\email\forum_notify.txt
language\cs_alt\email\newtopic_notify.txt
language\cs_alt\email\topic_notify.txt
Smazané soubory, které už v phpBB 3.0.10 nejsou:
language\cs_alt\search_ignore_words.php
language\cs_alt\search_synonyms.php
Pokud vás zajímá, co je v phpBB 3.1.10 nového, tak se podívejte sem.
Seznam změněných jazykových souborů v alt. češtině verze 1.15
Pokud máte ve vašem fóru provedené nějaké vlastní úpravy v jazykových souborech, můžete pro jejich aktualizaci (více zde) použít následující seznam jazykových souborů, které byly upraveny od předchozí verze (1.14 pro phpBB 3.1.9 ) alternativní češtiny:
language\cs_alt\acp\attachments.php
language\cs_alt\acp\search.php
language\cs_alt\email\forum_notify.txt
language\cs_alt\email\newtopic_notify.txt
language\cs_alt\email\topic_notify.txt
Smazané soubory, které už v phpBB 3.0.10 nejsou: