Překlad Lightroomu (verze 0.103 pro LR Classic 14.3 a 14.3.1)

Čeština pro Lightroom Classic

Fórum o všem, co se týká programů Lightroom a Adobe Camera Raw
Odpovědět Téma
leschek
Administrátor
Tykání: Yes
Kontaktovat uživatele:

Re: Překlad Lightroomu (verze 0.97 pro LR Classic 13.3 a 13.3.1)

Nepřečtený příspěvek od leschek »

V novém LrC 13.3.1 nejsou žádné změny v jazykových souborech, proto nechávám překlad bez aktualizace.
leschek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Překlad Lightroomu (verze 0.98 pro LR Classic 13.4)

Nový Lightroomu Classic 13.4 není žádná velká aktualizace Lightroomu, ale pár nových řádků v jazykových souborech v něm je. Na nových řádcích se hlavně definují nové klávesové zkratky.

Novou verzi češtiny (0.98) pro LR Classic 13.4 najdete na obvyklém místě.
Pokud najdete v českém uživatelském prostředí Lightroomu Classic nějakou chybu, tak mi prosím dejte vědět, ať ji můžu opravit.
leschek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Překlad Lightroomu (verze 0.99 pro LR Classic 13.5)

V Adobe vydali novou verzi Lightroomu Classic 13.5 a tak jsem aktualizoval překlad na verzi 0.99. V jazykových souborech je několik desítek nových řádků (odhadem 40-50), které se týkají hlavně chybových hlášek, přejmenování zatím nepřejmenovaných řádků funkce „Retušování“ (více o pár příspěvků výše) a předělaného dialogu „Co je nového“.

Novou verzi češtiny (0.99) pro LR Classic 13.5 můžete stáhnout (po přihlášení) tam jako vždycky.

A kdybyste našli v překladu nějaké chyby (a určitě tam jsou), tak mi prosím dejte vědět do tohoto fóra (vytvořte k chybě nové téma).
leschek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Překlad Lightroomu (verze 0.99 pro LR Classic 13.5 a 13.5.1)

Nová verze Lightroomu Classic 13.5.1 opravuje chyby, které se objevily v LrC 13.5, ale jinak v ní nejsou žádné nové funkce a ani změny v jazykových souborech, proto nechávám překlad bez aktualizace.
leschek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Překlad Lightroomu (verze 0.100 pro LR Classic 14.0.1)

V nové velké verzi LrC 14.0 byly přidané nové funkce, což znamená spoustu nových řádků (odhadem ke třem stovkám) v jazykových souborech.

A jako obvykle, pokud narazíte v LrC na nějakou chybu překladu, tak mi dejte vědět v tomto fóru (vytvořte k chybě nové téma), ať to můžu opravit.

A nakonec, novou verzi překladu (0.100) pro LR Classic 14.0.1 můžete stáhnout na obvyklém místě.
Novým překladem jsem nahradil starší verzi pro LrC 13.x a přestože bylo pár desítek řádků používaných v LrC 13.x z jazykových souborů smazáno, tak myslím, že by neměl být problém použít novou češtinu pro LrC 14 v LrC 13.
leschek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Překlad Lightroomu (verze 0.101 pro LR Classic 14.1)

Aktualizoval jsem překlad pro LR Classic (14.1). Nově přeložené řádky se týkají hlavně vylepšení v nástroji „Odstraňování“ a „Rozostření objektivu“.

Pokud narazíte na nějaký problém s překladem (něco nepřeloženého, špatný slovosled, chyby atd.) tak mi prosím dejte vědět v tomto fóru.

Novou verzi překladu (0.101) pro LR Classic 14.1 (více o číslování verzí překladu) můžete stáhnout (po přihlášení) na obvyklém místě.
leschek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Překlad Lightroomu (verze 0.101 pro LR Classic 14.1 a 14.1.1)

Nová „setinková“ verze Lightroomu Classic 14.1.1 opravuje chyby, které se objevili ve verzi 14.1, ale v jazykových souborech žádné změny nejsou, proto nechávám překlad bez aktualizace.
leschek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Překlad Lightroomu (verze 0.102 pro LR Classic 14.2)

V jazykových souborech nového Lightroomu Classic 14.2 je několik desítek nových řádků a tak jsem aktualizoval překlad na verzi 0.102, kterou můžete stáhnout (po přihlášení) na obvyklém místě.

Při překládání jsem se zasekl na pár menších problémech:
  • U nové funkce zaostřování při focení přímo do počítače (tetheringu) jsem narazil na výraz „Catch AF“, který jsem přeložil jako „Přednastavené zaostření“. Nemohl jsem najít, co to znamená, ale vzpomněl jsem si na Chat GPT, který mě informoval, že:
    Catch AF se v oblasti fotografování používá k označení funkce automatického zaostřování, která aktivuje ostření ve chvíli, kdy se objekt dostane do předem definované vzdálenosti od fotoaparátu.
    To je užitečné například při sportovní fotografii nebo fotografování divoké zvěře, kdy fotograf ví, kde se objekt objeví, ale nemůže ho neustále manuálně sledovat.
  • Řádek „File locking would block“ jsem přeložil jako „Uzamčení souboru by vedlo k zablokování“, ale fakt nevím, jestli je to dobře.
Kdyby měl někdo lepší/správnější překlad, nebo narazil v češtině pro LrC na nějaké jiné chyby a problémy, tak mi prosím dejte vědět v tomto fóru.
leschek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Překlad Lightroomu (verze 0.103 pro LR Classic 14.3)

S novým Lightroomem Classic 14.3 jsem aktualizoval překlad na verzi 0.103. Tentokrát došlo ke změně názvů jazykových souborů, ze kterých byl odstraněn kód země, takže např. soubor TranslatedStrings_de_DE.txt se nyní jmenuje TranslatedStrings.txt atd. Asi na to nikdo nepamatuje, ale jazykové soubory se tak jmenovali už dřív a to do verze Lightroomu 6.7.

V novém překladu je několik desítek nových řádků, které většinou souvisí s novou funkcí automatického maskování různých prvků krajiny jako jsou hory, vegetace, architektura atd.

Pokud v překladu najdete nějakou chybu (a určitě tam chyby jsou), tak mi prosím dejte vědět v tomto fóru.

Novou verzi překladu (0.103) pro LR Classic 14.3 můžete stáhnout (po přihlášení) na obvyklém místě.
leschek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Překlad Lightroomu (verze 0.103 pro LR Classic 14.3 a 14.3.1)

V LrC 14.3.1 byly opravené nějaké chyby představené v LrC 14.3 a nejsou v něm žádné nové funkce a ani změny v jazykových souborech, proto nebylo nutné aktualizovat překlad.
Odpovědět