Doporučí někdo kvalitní vyvolání fotografií?

Všechno, co se nikam jinam nevejde, můžete psát sem.
Odpovědět Téma
Michaell
Tykání: Yes
Kontaktovat uživatele:

Doporučí někdo kvalitní vyvolání fotografií?

Nepřečtený příspěvek od Michaell »

Dobrý den, hledám v okolí Frýdku - Místku firmu, která nabízí v dobrém poměru cena / kvalita vyvolání fotografií a foto obrazů. Pokud je firma z jiného města a mají dobrý poměr kvality i ceny a přijatelné ceny za dopravu - taky bych to zvážil. Předem děkuji!
Portrétní fotograf z Frýdku - Místku.
https://michalgrygerek.cz/foto/
leschek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporučí někdo kvalitní vyvolání fotografií?

Nepřečtený příspěvek od leschek »

Asi to nemůžu doporučit, ale kdysi jsem (v Olomouci) byl velmi spokojen s Foto Morava. Udělali mi fotky, já si je prohlídl a ty, co se mi nějak nezdáli, předělali podle mých představ (zesvětlili, ztmavili, upravili ulítlý barvy…). Bohužel už v Olomouci nejsou a taky jsem už dlouho nic netisknul, tak nevím, jak fungují v současné době (ale mají sídlo v Kopřivnici, což se mi podle mapy zdá docela blízko od Frýdku - Místku). Mimochodem jsi nezmínil, jestli jde o digitální nebo analogové fotky (předpokládám, že film, když píšeš „vyvolání fotografií a foto obrazů“.

Ale k tématu. Když jsem dělal práce do školy, tak jsem sháněl fotolab, který by mi poskytl ICC profil, ve kterém tisknou, do Photoshopu a já mohl upravit fotky podle toho profilu. Zjistil jsem, že to skoro nikdo nedělá a nakonec sehnal fotolab v Praze, kde mi řekli, že mám použít (myslím) sRGB.
Pak jsem ještě pro klienta dělal větší grafické desky, které se tiskly v tiskárně (to zařizoval klient) a ty měly být v CMYKu. Pamatuju, že s tím byly menší problémy, protože jsem to napřed dodal v sRGB-čku a musel to předělávat.

Tím chci říct, že bych v případě digitálních fotek vybíral fotolab, který uvádí profil (jako třeba Foto Škoda).
Michaell
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporučí někdo kvalitní vyvolání fotografií?

Nepřečtený příspěvek od Michaell »

Pardon, myslel jsem vytisknout ne vyvolat.
Portrétní fotograf z Frýdku - Místku.
https://michalgrygerek.cz/foto/
Odpovědět