Problém se zobrazením příloh v příspěvcích

Odpovědět Téma
leschek
Administrátor
Reakce:
Tykání: Ano
Kontaktovat uživatele:

Nepřečtený příspěvek od leschek »

Na jednom fóru měl zakladatel fóra (právě zkonvertovaného z jiného systému) problém se zobrazením příloh u některých uživatelů. Hledání problémů bylo docela zajímavé a tak ho tady popíšu. Třeba to někomu pomůže.

Nechal jsem si založit testovací účet s administrátorskýma oprávněníma, zjistil, že ani já (administrátor) nemůžu zobrazit přílohy a začal hledat problém. Nejdřív jsem si myslel, že administrátor nenastavil oprávnění fóra pro nějakou skupinu (měl na fóru spoustu vlastních skupin), tak jsem se pod paletkou "Oprávnění" podíval dolů na masky oprávnění, vybral "Zobrazit oprávnění založená na fórech", vybral jsem fórum, ve kterém jsem nemohl zobrazit přílohy a klikl na tlačítko "Odeslat". Na další stránce jsem do okýnka "Najít uživatele" vložil svoje jméno:

249

a klikl na tlačítko "Zobrazit oprávnění", čímž jsem se dostal k tabulce, ve které je možné prohlídnout oprávnění a překlikl na záložku "Obsah", kde je oprávnění, které mě zajímá "Může stahovat soubory":

250

Před názvem oprávnění je ikona 251, na kterou jsem kliknul, abych se podíval, jak oprávnění pro vybranou položku vznikají. Otevřelo se nové okno, ve kterém jsem zjistil, že bych měl oprávnění mít:

252

a přesto jsem ho neměl. Po trochu delší chvilce bádání jsem zjistil, že oprávnění "Může stahovat soubory" jde nastavit lokálně pro každé fórum zvlášť a globálně pro kompletní fórum. Abych si ověřil moje globální oprávnění, vybral jsem v maskách oprávnění možnost "Zobrazit oprávnění založená na uživatelích", opět vložil svoje jméno

249

a dostal se opět k tabulce, kde jsem si všiml, že konečná hodnota oprávnění "Může stahovat soubory" je NIKDY:

253

Po kliknutí na výše zmíněnou ikonu 251 se mi zobrazila tabulka se vznikem oprávnění:

254

Z tabulky je zřejmé, kde je chyba. Přestože jsem administrátor a mám nastavené oprávnění na ANO, tak jsem zároveň nový uživatel fóra (majitel fóra mi vytvořil testovací účet, ze kterého jsem nepřispíval), kteří mají u oprávnění nastaveno NIKDY.
  • # Poznámka: U oprávnění můžou být vybrána možnost ANO, NE a NIKDY. NE je výchozí hodnota, která znamená "nenastaveno". Pokud je NE ve vzniku oprávnění (předchozí tabulka) i jako konečná hodnota, vznikne z toho oprávnění NIKDY (to znamená, že má uživatel oprávnění všude nastaveno na NE). Pokud je někde nastaveno ANO, tak to ANO přebije jakékoliv jiné NE, takže výsledná hodnota by byla ANO. A nakonec pokud je někde u oprávnění nastaveno NIKDY, tak to přebije všechno ostatní (i všechna ANO) a vždy bude výsledná hodnota NIKDY.
Tím jsem zjistil, kde je zakopanej pověstnej pesa tak zbývalo jen problém opravit.
Pod "Globálními oprávněními" jsem klikl na možnost "Oprávnění skupiny", vybral skupinu "Noví členové fóra" a kliknul na tlačítko "Odeslat".

255

Na další stránce jsem kliknul na možnost "Pokročilá oprávnění"

256

což zobrazilo tabulku se všemi oprávněními, kde jsem se ujistil, že oprávnění je opravdu nastaveno na NIKDY

257

Stačilo oprávnění změnit na NE, což znamená, že všichni, kdo mají kdekoliv nastavené toto oprávnění jako ANO budou moci zobrazit přílohy, ale noví členové, kteří nikde jinde (nejsou členy jiné skupiny) ANO nemají oprávnění zobrazit nebudou moci:

258

oprávnění jsem potvrdil a zkontroloval v maskách oprávnění:

259

kde jsem měl výslednou hodnotu ANO, což se dalo zkontrolovat i v příspěvku, kde jsem již přílohu zobrazil.
Odpovědět