aneb "Poslat nové téma z obsahu fóra"
Popis #
Pomocí tohoto rozšíření přidáte na obsah fóra tlačítko "Nové téma", pomocí kterého můžou uživatelé vytvořit nové téma v jakémkoliv fóru, ve kterém to administrátor umožní.
V nastavení rozšíření (v administraci - "Přispívání" - "Nastavení příspěvků") může admin vybrat fóra, která se po kliknutí na tlačítko zobrazí v rozbalovacím menu (a do kterých jde přes tlačítko posílat nová témata) a název zobrazený na tlačítku (místo původního "Nové téma").
Problémy s rozšířením
Po přeložení tohoto rozšíření jsem zjistil, že má několik problémů, které mě osobně vadí natolik, že rozšíření instalovat na svoje fórum zatím nebudu:
Nezobrazují se kategorie vybraných fór - V administraci můžete vybrat fóra, do kterých jde posílat z "Obsahu fóra" nová témata. Pokud máte několik fór se stejným názvem, které jsou ale v různých kategoriích, tak se vám nezobrazí nadřazené kategorie, takže uživatelé nemusí vědět, do kterého fóra téma posílají.
Výběr fóra 1 - Po kliknutí na tlačítko "Nové téma" jde vybrat fórum, do kterého má být nové téma odesláno. Když se fórum vybere, tak bude uživatel bez varování přesměrován na do vybraného fóra a už se píše téma v něm. Tohle je otázka zvyku, ale poprvé jsem to nečekal a musím říct, že mi to vadí. Chtělo by to nějaké upozornění, nebo varování.
Výběr fóra 2 - Tohle navazuje na předchozí. Po kliknutí na tlačítko "Nové téma" se mi zobrazí, nad formulářem pro psaní tématu poslední fórum, které je vybrané v administraci, takže to vypadá, že píšu téma do něho. Můžu vybrat v rozbalovací nabídce jiné fórum a budu do něho přesměrován, jak je popsáno výše (a pak se možnost výběru fóra ztratí). To ale neplatí pro nejvyšší možnost (první fórum) - na to můžu klikat jak chci a nic se neděje. Když napíšu téma a odešlu ho, tak je téma v první fóru, ale celou dobu jsem měl pocit, že téma píšu do posledního fóra. Je to hodně matoucí. viz třetí skrýnšot níže.
Popis Tlačítka - Trochu mi chybí možnost pro popis tlačítka "Nové téma", který by se zobrazil při najetí kurzorem na tlačítko.
Skrýnšoty
Odkazy
Rozšíření "Poslat nové téma z obsahu fóra" můžete stáhnout v databázi schválených rozšíření na phpBB.com.
Překlad najdete v příloze na konci tohoto příspěvku nebo v Downloadech fóra.
Instalace
Rozšíření se musí nahrát do složky:
ext/bb3mobi/newtopic/
Češtiny by měly být ve složkách:
ext/bb3mobi/newtopic/language/cs_alt/
ext/bb3mobi/newtopic/language/cs_nef/
Nastavení rozšíření najdete v administraci - "Přispívání" - "Nastavení příspěvků".
Rozšíření lze instalovat i jednoduše, bez nahrávání souborů na FTP server, pomocí rozšíření "Nahrát rozšíření". Pomocí tohoto rozšíření lze přes administraci nahrát nebo aktualizovat i jazykové balíčky rozšíření.
Více (obecně) o instalaci rozšíření najdete tady.
Překlad #
Čeština je vytvořená pro alternativní a neformální překlad phpBB fóra, které můžete stáhnout tady (cs_alt) a tady (cs_nef).
V souboru s překlady jsou nyní jazykové balíčky připravené pro nahrání na server přes FTP a pomocí rozšíření "Nahrát rozšíření". Více informací o složení souboru s překladem najdete tady.