3.1.11 neodesílá E-Maily
3.1.11 neodesílá E-Maily
Ahoj,
potřebuju pomoc a už sem vážně zoufalej.
2 dny už projíždím google a hledám zmínky a píšu kam jen se dá.
Bez úspěchu.
Forum neodesílá maily - ŽÁDNÉ. V administraci vypnuté nejsou. Psal sem na hosting, tam je to prý v pořádku.
Už fakt nevím... PROSÍM O RADU.
ps. je to nově nainstalované forum. Stahoval jsem ho přímo z phpbb.com a to včetně překladu.
potřebuju pomoc a už sem vážně zoufalej.
2 dny už projíždím google a hledám zmínky a píšu kam jen se dá.
Bez úspěchu.
Forum neodesílá maily - ŽÁDNÉ. V administraci vypnuté nejsou. Psal sem na hosting, tam je to prý v pořádku.
Už fakt nevím... PROSÍM O RADU.
ps. je to nově nainstalované forum. Stahoval jsem ho přímo z phpbb.com a to včetně překladu.
- leschek
- Administrátor
- Tykání: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Re: 3.1.11 neodesílá E-Maily
V phpBB lze posílat emaily pře PHP nebo přes SMTP server. Pokud jedno z toho nefunguje, zkus tu druhou možnost. Nastavení je v administraci.
Podle tohoto témat na phpBB.com se zdá, že by mohl být nějaký problém s PHP 5.6 a bezpečnostními certifikáty. Moc jsem to nemohl prostudovat, protože mám momentálně velmi pomalé připojení a načítání stránky trvá několik minut.
Podle tohoto témat na phpBB.com se zdá, že by mohl být nějaký problém s PHP 5.6 a bezpečnostními certifikáty. Moc jsem to nemohl prostudovat, protože mám momentálně velmi pomalé připojení a načítání stránky trvá několik minut.
Vždy PHP fungovalo. Toto je mé třetí forum. První verze 3.1 teda. Předtím 3.0.
Nikdy sem SMTP nastavovat nemusel, vždy to fungovalo, takže ani nevím co přesně zadat.
Nikdy sem SMTP nastavovat nemusel, vždy to fungovalo, takže ani nevím co přesně zadat.
- leschek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
PHP a phpBB nejsou stejné věci.
SMTP se nastavuje stejně jako u emailového klienta. Někdy můžeš mít emailový účet u svého hostingu a ten by ti měl poskytnout informace o nastavení pro emailového klienta. Nevím jestli lze použít seznam (před pár lety se to řešilo někde na phpbb.cz), ale s gmailem by to snad fungovat mělo.
Mimochodem, vždycky, když jsem nainstaloval phpBB, tak mi přišlo na email potvrzení o instalaci. Tobě ne?
SMTP se nastavuje stejně jako u emailového klienta. Někdy můžeš mít emailový účet u svého hostingu a ten by ti měl poskytnout informace o nastavení pro emailového klienta. Nevím jestli lze použít seznam (před pár lety se to řešilo někde na phpbb.cz), ale s gmailem by to snad fungovat mělo.
Mimochodem, vždycky, když jsem nainstaloval phpBB, tak mi přišlo na email potvrzení o instalaci. Tobě ne?
Ne, ne nepřišlo... Což mě zarazilo, ale říkal sem, že třeba jiná verze, jiný chování. Následně sem zjistil, že nechodí vůbec žádný. Což je u fora docela na nic.
- leschek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že jsi nenapsal, že SMTP nefunguje, předpokládám, že je problém vyřešen.
To nevim, jelikož netušim, jestli sem to měl dobře. to co se má kam napsat sem odhadoval. Na hostingu sem se pomoci nedočkal, když sem se jich ptal, kam a co mám přesně vyplnit.
- leschek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
leschek napsal:Vzhledem k tomu, že jsi nenapsal, že SMTP nefunguje, předpokládám, že je problém vyřešen.
Kdyby to nefungovalo, tak napiš.Mattias napsal:To nevim, jelikož netušim, jestli sem to měl dobře.