Čeština pro MOD Advanced BBCode Box 3.0.13

Tady najdete moje překlady módů pro phpBB3
Odpovědět Téma
leschek
Administrátor
Reakce:
Tykání: Ano
Kontaktovat uživatele:

Čeština pro MOD Advanced BBCode Box 3.0.13

Nepřečtený příspěvek od leschek »

Čeština pro Advanced BBCode Box 3.0.13

Popis

Advanced BBCode Box 3 přidává do fóra spoustu BBcodů, které nenajdete v základní instalaci phpBB 3 fóra. Na to, jak mód vypadá, se můžete podívat i na tomto fóru, když budete psát příspěvek (psaní není podmínkou).

Pozor

Bohužel musím napsat, že následující BBKódy nebudou v budoucích verzích tohoto MODu pro phpBB 3.1 podporovány:

Kód: Vybrat vše

[anchor], [hr], [wave], [tab], [search], [table], [tabs], [thumbnail], [click], Barevný přechod
Ačkoliv některý z nich půjdou nahradit vlastními BBKódy, tak u některých to bude těžší. Osobně mě to docela s..e štve, protože velmi často používám anchor a občas dělám tabulky. Aby toho nebylo dost, tak MOD už nebude zmenšovat obrázky a zatím se zdá, že se bude muset odinstalovat před tím, než fórum aktualizujete na phpBB 3.1. Ve světle toho, co jsem napsal nemůžu tento MOD doporučit v případě, že se časem chystáte aktualizovat fórum na zatím nevyšlou verzi 3.1.

Zdroj: phpBB.com

Odkazy
Mód můžete stáhnout tady.
Na konci tohoto příspěvku (v příloze) můžete stáhnout češtinu pro Advanced BBCode Box 3 verze 3.0.12 (včetně administrace).

Jestli narazíte na nějakou chybu, tak mi dejte, prosím, vědět.

O pár řádcích si nejsem jist, jestli jsem je přeložil správně:

V souboru language/cs/mods/abbcode.php
  • řádek 181 - "Code" - přeložil jsem jako "Kód", ale možná se nepřekládá
  • řádek 192 - "Spoiler text" - Spoiler tag skrývá něco, co nechcete, aby bylo na první pohled vidět. Nejlepší, co mě napadlo je "Skrytí pointy textu", ale možná se nepřekládá, nebo se překládá jinak.
  • řádek 306 - "Fadein/Fadeout" - přeložil jsem jako "Pohasínající text", ale možná mohlo být "blikající text", ale podle mě spíš pohasíná než bliká
  • řádek 347 - "Bullet list" - přeložil jsem jako "Seznam s kuličkou", ale možná mohlo by být "Seznam bez pořadí" nebo "Neseřazený seznam"
  • řádek 447 - "ed2k friend" - nepřeložil jsem, bo nevím, jestli se to překládá
  • řádek 519 - "ERROR: Please enter a VALID click ID in URL" - přeložil jsem jako: "CHYBA: Prosím vložte PLATNÉ ID počítadla kliknutí v URL", ale nepodařilo se mi vyvolat chybu, tak nevím, jestli je to správně.
Úprava pro Advanced BBCode Box 3.0.9.3 - ve verzi 3.0.10 a pozdějších není potřeba a maže se

Jestli máte v language/cs/acp/common.php u tohoto módu angličtinu (vkládá se tam při instalaci), tak najděte někde ke konci souboru:

// MOD : MSSTI ABBC3 - Start
$lang = array_merge($lang, array(
	'ACP_ABBCODES'				=> 'Advanced BBcodes Box 3',
	'ACP_ABBC3_SETTINGS'		=> 'ABBC3 Settings',
	'ACP_ABBC3_BBCODES'			=> 'ABBC3 BBCodes',
	'LOG_CONFIG_ABBCODES'		=> '<strong>Altered ABBC3 settings</strong>',
	'LOG_CONFIG_ABBCODES_ERROR'	=> '<strong>Error while saving ABBC3 settings</strong>',
));
// MOD : MSSTI ABBC3 - End
a vyměňte to za:

// MOD : MSSTI ABBC3 - Start
$lang = array_merge($lang, array(
	'ACP_ABBCODES'				=> 'Advanced BBcodes Box 3',
	'ACP_ABBC3_SETTINGS'		=> 'Nastavení ABBC3',
	'ACP_ABBC3_BBCODES'			=> 'ABBC3 BBCody',
	'LOG_CONFIG_ABBCODES'		=> '<strong>Nastavení ABBC3 bylo změněno</strong>',
	'LOG_CONFIG_ABBCODES_ERROR'	=> '<strong>Během ukládání nastavení ABBC3 se stala chyba</strong>',
));
// MOD : MSSTI ABBC3 - End

Překlad

V balíčku s verzí 3.0.10 je i aktualizace jazyka z verze 3.0.9.3 na 3.0.10
Přílohy
advanced_bbcode_box_3_3_0_13_cestina_v2.zip
Čeština pro Advanced BBCode Box 3.0.13 verze 2
(15.96 KiB) Staženo 267 x
advanced_bbcode_box_3_3_0_10_cestina.zip
Čeština pro Advanced BBCode Box 3.0.10
(76.99 KiB) Staženo 210 x
advanced_bbcode_box_3-3_0_9_3.zip
Čeština pro Advanced BBCode Box 3.0.9.3
(15.19 KiB) Staženo 210 x
leschek
Administrátor
Reakce:
Kontaktovat uživatele:

Re: Čeština pro Advanced BBCode Box 3.0.10

Aktualizoval jsem překlad na novou verzi Advanced BBCode Box 3.0.10
leschek
Administrátor
Reakce:
Kontaktovat uživatele:

Re: Čeština pro Advanced BBCode Box 3.0.11

Vyšla nová verze MODu (3.0.11) a je v ní dost změn v jazykových souborech. Překlad můžete stáhnout v příloze v prvním příspěvku.
leschek
Administrátor
Reakce:
Kontaktovat uživatele:

Re: Čeština pro Advanced BBCode Box 3.0.12

MOD byl aktualizován na verzi 3.0.12. Překlad nové verze, ve které je pár změn, najdete v příloze na konci prvního příspěvku.
leschek
Administrátor
Reakce:
Kontaktovat uživatele:

Re: Čeština pro Advanced BBCode Box 3.0.13

MOD byl aktualizován na verzi 3.0.13. Překlad nové verze, ve které je pár menších změn, najdete v příloze na konci prvního příspěvku.
nikabb
Reakce:
Kontaktovat uživatele:

Nepřečtený příspěvek od nikabb »

Ahoj, doufám, že píšu do správného tématu. Měla bych pár návrhů úpravy překladu:

// Font family Groups
	'ABBC3_FONT_ABBC3'			=> 'ABBC Box 3 font',
	'ABBC3_FONT_SAFE'			=> 'Bezpečný font',
	'ABBC3_FONT_WIN'			=> 'Windows font',

// Dropshadow text
	'ABBC3_DROPSHADOW_MOVER'	=> 'Text s vrženým stínem',
	'ABBC3_DROPSHADOW_TIP'		=> '[dropshadow=barva]text[/dropshadow]',
	'ABBC3_DROPSHADOW_VIEW'		=> '[dropshadow=blue]' . $lang['SAMPLE_TEXT'] . '[/dropshadow]',

// Unordered List
	'ABBC3_LISTB_MOVER'			=> 'Nečíslovaný seznam',
	'ABBC3_LISTB_TIP'			=> '[list]text[/list]',
	'ABBC3_LISTB_NOTE'			=> 'Poznámka: Použijte [*] pro tvorbu položky (nečíslovaného) seznamu', 
##	For translator :                          yes      yes      yes           yes         yes            yes                yes
	'ABBC3_LISTB_VIEW'			=> '[list][*]Položka 1[*]Položka 2[*]Položka 3[/list] nebo [list][*]Položka 1[list][*]pod-Položka 1[list][*]pod-pod-Položka 1[/list][/list][/list]',

// Ordered List
	'ABBC3_LISTO_MOVER'			=> 'Číslovaný seznam',
	'ABBC3_LISTO_TIP'			=> '[list=1|a|A|i|I]text[/list]',
	'ABBC3_LISTO_NOTE'			=> 'Poznámka: Použijte [*] pro tvorbu položky (číslovaného) seznamu',
##	For translator :                             yes         yes        yes            yes              yes         yes          yes            yes                yes         yes         yes           yes               yes          yes           yes             yes               yes          yes          yes
	'ABBC3_LISTO_VIEW'			=> '[list=1][*]Položka 1[*]Položka 2[*]Položka 3[/list] nebo [list=a][*]Položka a[*]Položka b[*]Položka c[/list] nebo [list=A][*]Položka A[*]Položka B[*]Položka C[/list] nebo [list=i][*]Položka i[*]Položka ii[*]Položka iii[/list] nebo [list=I][*]Položka I[*]Položka II[*]Položka III[/list]',

// Ed2k link Wizard
Ed2k = je odkaz pro eDonkey filesharing P2P network (https://en.wikipedia.org/wiki/Ed2k_URI_scheme)

'ABBC3_ED2K_FRIEND'			=> 'ed2k přátelé',	

řádek 306 - "Fadein/Fadeout" - překládá se to jako: Zesílení / zeslabení "textu"
Obrázek
leschek
Administrátor
Reakce:
Kontaktovat uživatele:

Ahoj,

Tohle téma se týká překladu MODu pro phpBB3.0.x, takže to ve správném tématu je.

Písma - fonty: Dlouho jsem chtěl nechat font, ale rozhodl jsem se pro písma, protože se tak nazývá i nastavení/místo pro instalaci fontů ve Windowsech. I v české Wikipedii je heslo „Font“, ve kterém se spíš používá české označení písma.

V rozšíření je to přeloženo takhle:

// Font BBCode
	'ABBC3_FONT_BBCODE'			=> 'Výběr písma',
	'ABBC3_FONT_FANCY'			=> 'Ozdobná písma',
	'ABBC3_FONT_SAFE'			=> 'Bezpečná písma',
	'ABBC3_FONT_WIN'			=> 'Windows písma',
DROPSHADOW - „Text s vrženým stínem“ je asi lepší než moje „Text se spadnutým stínem“
nikabb napsal:// Unordered List
'ABBC3_LISTB_MOVER' => 'Nečíslovaný seznam',
v alternativní češtině pro phpBB 3.1 je to přeloženo jako „neuspořádaný seznam“ a v rozšíření se to už nepoužívá. Asi bych tu nechal raději neuspořádaný seznam, protože i seznam označený písmeny a položkami a, b, c, d je vlastně nečíslovaný seznam.
nikabb napsal:'ABBC3_LISTB_NOTE' => 'Poznámka: Použijte [*] pro tvorbu položky (nečíslovaného) seznamu',
To je asi lepší než kulička, i když záleží jak se seznam dělá, protože ho můžeš udělat tak jak by se to mělo:

[list][*]položka 1
[*]položka 2
[*]položka 3[/list]
  • položka 1
  • položka 2
  • položka 3
nebo takhle, což taky udělá seznam:

[list][*]položka 1[/list]
[list][*]položka 2[/list]
[list][*]položka 3[/list]
  • položka 1
  • položka 2
  • položka 3
V tom druhém případě ale ten symbol vytváří pouze kuličky, protože se seznam vytvoří i bez nich.

[list]položka 1[/list]
[list]položka 2[/list]
[list]položka 3[/list]
  • položka 1
  • položka 2
  • položka 3
nikabb napsal:'ABBC3_ED2K_FRIEND' => 'ed2k přátelé',
Tady jsem nevěděl, že se „friend“ překládá. V rozšíření to už není.

Fadein/Fadeout
nikabb napsal:překládá se to jako: Zesílení / zeslabení "textu"
Já nevím, ale podle mě ten text pohasíná. Zesílení - zeslabení bych spíš bral jako vysvětlení tučného textu.

Teď už si jen musím ujasnit, jestli má cenu upravovat překlad MODu, když už je phpBB 3.0.x na věčnosti...
leschek
Administrátor
Reakce:
Kontaktovat uživatele:

Překlad byl upraven (podle mojí odpovědi v předchozím příspěvku) a je k dispozici v příloze na konci prvního příspěvku („Čeština pro Advanced BBCode Box 3.0.13 verze 2“). Díky za připomínky.
Odpovědět