Nikon Speedlight SB-900 vs SB-910
Po uvedení blesku Nikon Speedlight SB-910 byli někteří fotografové zklamaní množstvím zlepšení a úprav, které Nikon na blesku udělal a tvrdili, že by se měl jmenovat SB-900.000.001. A je pravda, že změna rozmístění tlačítek, jejich podsvícení, nové filtry (držák se u nového blesku musí dokoupit), světlejší displej a předělaný menu s rychlejším přístupem nebude znamenat pro mnoho fotografů důvod k nákupu nového blesku. Kromě už zmíněných vylepšení se zkracuje i doba nabití blesku o cca 0.5 sekundy (závisí to na použitých baterkách) a hlavně Nikon opravil vypínání blesku, ke kterému docházelo při jeho přehřátí, což určitě vadilo spoustě fotografů fotících akce nebo svatby (představte si, jak všichni čekají před svatebním polibkem na to, až vám schládne blesk). SB-910 při přehřátí blesk nevypne (jako se to děje v případě SB-900), ale sníží se jeho výkon. Na následujícím videu se můžete podívat na test přehřívání obou blesků (a oprášit anglický číslovky):
Nikon Speedlight SB-900 vs SB-910 - test přehřívání
Re: Nikon Speedlight SB-900 vs SB-910 - test přehřívání
Tím líp pro fotografa, že ho neláká nový model, když je prakticky stejný jako ten co už má.
Já mám Nikon SB800 a Nikon SB900 a tam je skok v ovládání obrovský. Tak díky bohu mě novinka nemusí nijak vyvádět z míry.
Já mám Nikon SB800 a Nikon SB900 a tam je skok v ovládání obrovský. Tak díky bohu mě novinka nemusí nijak vyvádět z míry.
Pokud chcete probrat outdoorové výrobky, navštivte outdoorové fórum.
- leschek
- Administrátor
- Tykání: Yes
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nikon Speedlight SB-900 vs SB-910 - test přehřívání
Pokud není problém to přehřívání tak asi fakt nemá cenu kupovat SB-910. Tím myslím, že kdybych třeba fotil sportovce dobíhající do cíle, tak zvolím SB-910, protože bych potřeboval, aby bleskal pořád.