Blesk Yongnuo YN-565EX

Fórum o focení s bleskem
Odpovědět Téma
leschek
Administrátor
Tykání: Yes
Kontaktovat uživatele:

Blesk Yongnuo YN-565EX

Nepřečtený příspěvek od leschek »

Yongnuo YN-565EX – podpora TTL od Canonu a Nikonu v jednom blesku

1038

Čínská firma Yongnuo, která je známá především díky levným a spolehlivým odpalovačům blesku RF-602 (a nově RF-603) a, abych jim nekřivdil, i díky několika levným manuálním bleskům, oznámila nový, a musím napsat, že zajímavě vypadající, blesk YN-565EX (první z řady EX).

Blesk YN-565EX, který vypadá na první pohled jako klon Canonu 580 EX II (že by někde v Číně spadla z projíždějícího náklaďáku forma?), v sobě skrývá překvapení, které v blesku od Canonu určitě nikdy nenajdete. Podle všeho bude YN-565EX podporovat simultánně blesky od Canonu i Nikonu a bude ho možno kontrolovat pomocí Canonu ST-E2 (předražená krabička, co se zasouvá do sáněk fotoaparátu a lze s ní kontrolovat EX blesky od Canonu), blesk 580EX II (možná i 580 EX??) a fotoaparáty 7D a 60D, nebo blesky Nikon SB-900/800/700, pop-up flash Commander a SU-800 (pokud se nepletu tak něco jako Canon ST-E2, ale sem Canoňák....).

Dále bude bleskem možno bezdrátově ovládat blesky od Canonu a Nikonu (a s největší pravděpodobností další Yongnua YN-565EX, i když se o tom na webu výrobce nepíše) – tuto možnost bude nutno zvolit podle toho, jakýho výrobce blesky používáte.

Směrné číslo 58 při ISO100 a zoomu 105mm (stejně jako předchozí manuální blesk od Yungnua YN-560 – nadělalo se o tom hodně řečí, že je to stejně výkonej blesk Canon 580EX a při měření expozimetrem tomu tak i bylo, ale pak někdo vyfotil, jak světlo vypadá a YN-560 osvětlil menší kroužek na zdi než Canon.).

Blesk bude mít TTL, manuální a stroboskopický mód

Elektronický zoom od 24 do 105 mm, který bude možno nastavit manuálně nebo podle toho, jak je zazoomovaný objektiv na foťáku.

Dále bude mít PC zdířku, eLCéDéčko s informacemi, kovovou patici (budou dva typy – Canon a Nikon) a třísekundové nabíjení do plného výkonu.

Blesk by měl být v prodeji někdy v půlce dubna a cena zatím není stanovena.

Pravděpodobně více informací a fotek najdete na webu Yongnua.
hubert

Re: Blesk Yongnuo YN-565EX

Nepřečtený příspěvek od hubert »

Zdravim jsem tu novej,koupil sem si tento blesk. :razz:
leschek
Administrátor
Tykání: Yes
Kontaktovat uživatele:

Nepřečtený příspěvek od leschek »

Vítám tě na fóru.

Docela by mě zajímalo, jaký s ním máš zkušenosti. Na papíře totiž vypadá docela dobře.
Host

Nepřečtený příspěvek od Host »

špičkovej blesk a první, kterej skutečně dává tolik světla v ttl kolik je potřeba(at měníš clonu nebo zoom obrazek pořad stejně nasvícen). Předtím jsem měl nissin866, dorr42 a yn 467. Ani jeden z nich nebyl zdaleka tak dobrý. Bohužel kvalita vyroby je zřejmě žalostná - dle příspěvku na netu i můj yn 565 po týdnu odešel.
hubert

Nepřečtený příspěvek od hubert »

Ja s nim fotil zatim jen 2x,vicemene si ho osahavam,tak ja to vic nez parkrat do roka nepouziju takze by me mohl i vyrzet dele,takze se mi neviplati kupovat za desitku znackovej,pouzivam ho na canonu 550D
Odpovědět