Profil objektivu v LR

Fórum o všem, co se týká programů Lightroom a Adobe Camera Raw
Odpovědět Téma
rentonik
Tykání: Yes

Profil objektivu v LR

Nepřečtený příspěvek od rentonik »

Ahoj, potřebuji poradit jak přidat - zavést nový profil objektivu do LR 6.9. Profil mám stažený ze stránek výrobce objektivu irix 11/4, ale byť jsem ho nakopíroval do všech složek CameraRaw/Lensprofiles, tak se mi v LR neobjeví. Moc děkuji za radu
leschek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Profil objektivu v LR

Nepřečtený příspěvek od leschek »

Ahoj,

Zkus ho zkopírovat do složky: C:\Users\Moje uživ. jméno\AppData\Roaming\Adobe\CameraRaw\LensProfiles\
rentonik

Ahoj,
to jsem zkoušel. Nakopíroval jsem to do všech složek LensProfiles. Jednak jako složku Irix a v ní profily nebo i jako samostatný profil do složky Nikon. Nic nepomohlo, v Lr se neobjeví, ani po restartu. Díky za radu.
leschek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Já teď musím do práce tak se ozvu až pozdě večer. Můžeš mi, prosím poslat odkaz na ten profil, že bych to vyzkoušel, až se vrátím domů a pak bych napsal, jak to dopadlo.
rentonik

Už se mi to povedlo, ve složce ProgramData\Adobe\CameraRaw\LensProfiles\1.0 jsem vytvořil adresář Irix, ale to samo o sobě nepomohlo, musel jsem ještě v adresáři Irix vytvořit adresář - složku Nikon a v ní nechat pouze profil pro Nikon a potom se v LR profil objeví, ale ne pod složkou Irix ale pod objektivy Nikon, ale je tam!!!
Díky za pomoc
leschek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Bezva, že to funguje. Já jsem si to přece jen stáhl jeden balíček jejich profilů a vložil je všechny (čtyři - pro různé výrobce fotoaparátů) do složky C:\Users\moje-jmeno\AppData\Roaming\Adobe\CameraRaw\LensProfiles\Irix. V LR se profily objeví pod Canonem, Nikonem, Sony a Ricohem.
Odpovědět