Japanese Encephalitis vakcina v Jihovychodni Asii
Japanese Encephalitis vakcina v Jihovychodni Asii
Bylo mi doporuceno se na cestu do Jihovychodni Asie nechat naockovat proti Japanese Encephalitis. Vakcinace se sklada ze trech injekci a cena NZ$150 za kazdou davku me docela odradili. Ani nemam dost casu na vsechny tri davky, i kdyz dve by pravdepodobne meli stacit.
Nemate nekdo skusenosti s ockovanim v Kuala Lumpuru nebo jinem meste JA kde by cena mohla byt nizsi?
Nemate nekdo skusenosti s ockovanim v Kuala Lumpuru nebo jinem meste JA kde by cena mohla byt nizsi?
- leschek
- Administrátor
- Tykání: Yes
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar Dzejare,
Jak sam vis, tak vlastni zkusenost s ockovanim v Malaysii nemam, ale muzu ti doporucit par odkazu:
Stranka se vsim, co se tyka zdravi na cestach: www.mdtravelhealth.com.
A tohle je Thorn Tree Travel Forum, kde ti urcite poradi, pokud se slusne zeptas.
Jak sam vis, tak vlastni zkusenost s ockovanim v Malaysii nemam, ale muzu ti doporucit par odkazu:
Stranka se vsim, co se tyka zdravi na cestach: www.mdtravelhealth.com.
A tohle je Thorn Tree Travel Forum, kde ti urcite poradi, pokud se slusne zeptas.
Dekuji lesku,
uz jim pisu a teda mam na tebe jeste jednu otazku. Kdys byl naposled ockovan na Polio(detska obrna)? Myslel jsem ze protoze jsme na to byly ockovani jako decka tak se nam vytvorili protilatky na celej zivot(alespon si nepamatuji ze by mi pred nejakou cestou doktorky u nas doporucovali Polio), ale tady mi rekli ze na takoveto cesty by mel clovek dostat shot kazdych deset let.
Dekuji mnohokrat ze mi opet tak rychle odpovis
uz jim pisu a teda mam na tebe jeste jednu otazku. Kdys byl naposled ockovan na Polio(detska obrna)? Myslel jsem ze protoze jsme na to byly ockovani jako decka tak se nam vytvorili protilatky na celej zivot(alespon si nepamatuji ze by mi pred nejakou cestou doktorky u nas doporucovali Polio), ale tady mi rekli ze na takoveto cesty by mel clovek dostat shot kazdych deset let.
Dekuji mnohokrat ze mi opet tak rychle odpovis
- leschek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nerad bych se pletl, ale mam pocit, ze mi doporucovali (a davali) detskou obrnu pred cestou na Kavkaz, coz bylo uz strasne davno. Ale kupodivu mam s sebou ockovaci prukaz a krome jinyho je tu strasnym dochtorskym rukopisem napsany "IMOVAX POL." coz by mohla byt zkratka pro Polio, ze? Navic Google se me pri hledani zeptal, jestli jsem mel na mysli "IMOVAX Polio". Pokud to teda chapu dobre, a myslim, ze jo, tak jsem byl naposled ockovanej koncem roku 2005 (tak to mam jeste na 7 let vystarany). Tzn. ze se ockuje i u nas.
Tahy mas par dalsich informaci o poliu.
Jo a napis sem, cos zjistil o tom ockovani proti Japonske Encefalitide.
Tahy mas par dalsich informaci o poliu.
Jo a napis sem, cos zjistil o tom ockovani proti Japonske Encefalitide.
To jo Alesi, ted abych jeste kupoval obrnu.
Tak jsem se slusne zeptal na Thorn Tree Foru jak jsi mi poradil a byl jsem odkazan na Centres for Disease Control and Preventation a tam jsem nasel odkaz na https://www.istm.org/ (The International Society of Travel Medicine) kde je seznam Travel Clinics ve svete, coz je celkem uzitecne, ale bohuzel Malaysie tam neni. ALE!!! napriklad v Bankoku http://www.thaitravelclinic.com/cost.htm soji davka JE US$6+16 doktorovy, coz je v porovnani s NZ$150 podstatne levnejsi, zvlast kdys to vynasobis tremi(tri davky).
Misto Malajsie je nekolik klinik v Singapuru(kam vlastne letim), tak jsem jim napsal o ceny.Zatim zadna odpoved.
Tak jsem se slusne zeptal na Thorn Tree Foru jak jsi mi poradil a byl jsem odkazan na Centres for Disease Control and Preventation a tam jsem nasel odkaz na https://www.istm.org/ (The International Society of Travel Medicine) kde je seznam Travel Clinics ve svete, coz je celkem uzitecne, ale bohuzel Malaysie tam neni. ALE!!! napriklad v Bankoku http://www.thaitravelclinic.com/cost.htm soji davka JE US$6+16 doktorovy, coz je v porovnani s NZ$150 podstatne levnejsi, zvlast kdys to vynasobis tremi(tri davky).
Misto Malajsie je nekolik klinik v Singapuru(kam vlastne letim), tak jsem jim napsal o ceny.Zatim zadna odpoved.
V Singapuru v Tan Tock Seng Hospital stoji prvni vakcina (vcetne konzultace s lekarem) S$83. Kazda dalsi davka je za priplatek S$31. Vakcinace obvykle trva 30 dnu ale je mozne dostat vsechny tri davky behem 14dnu. Tezko rict jestli je ockovani JE opravdu tak potrebne. Nazory se casto lisi ale kazdopadne to zalezi na delce, obdobi a mistech pobytu stejne jako na spusobu cestovani a schopnosti ubranit se proti komarum..
Uzitecna fakta o JE a dalsich nemocech si lze precist na http://www.emedicine.com/med/topic3158.htm
Jo a Polio. Nechal jsem si dat booster na Polio a pani doktorka(jina nez ta posledne)mi rekla ze staci jedna posilujici injekce v dospelosti a je vystarano. Dokonce mi to napsala i do ockovaku tak je to asi pravda.
Uzitecna fakta o JE a dalsich nemocech si lze precist na http://www.emedicine.com/med/topic3158.htm
Jo a Polio. Nechal jsem si dat booster na Polio a pani doktorka(jina nez ta posledne)mi rekla ze staci jedna posilujici injekce v dospelosti a je vystarano. Dokonce mi to napsala i do ockovaku tak je to asi pravda.
Ahoj lesku, letim az ve stredu. Docela se tesim do tepla. Zacina se neprijemne ochlazovat a na okolnich kopcich snezi.
Asi se na tu vakcinu vyprdnu. Sel jsem k doktorce jen proto ze jsem potreboval novou injekci tyfu a musel jsem dat 60 bucku za konzultaci kterou jsem nechtel. A za tech 60 bucku mi pak hodinu vyhrozovali nemocema. Kdyz jsem odtamtud po hodine spocenej vypadl, fakt jsem mel pocit ze to s celou Asii muselo jit pekne do riti. Ale asi to tak spatny nebude, jen presvedcivejsi doktorky. Prosel mi Lariam tak si koupim novy antimalarika a melo by to stacit.
Co ty? Kdy jedes?
Asi se na tu vakcinu vyprdnu. Sel jsem k doktorce jen proto ze jsem potreboval novou injekci tyfu a musel jsem dat 60 bucku za konzultaci kterou jsem nechtel. A za tech 60 bucku mi pak hodinu vyhrozovali nemocema. Kdyz jsem odtamtud po hodine spocenej vypadl, fakt jsem mel pocit ze to s celou Asii muselo jit pekne do riti. Ale asi to tak spatny nebude, jen presvedcivejsi doktorky. Prosel mi Lariam tak si koupim novy antimalarika a melo by to stacit.
Co ty? Kdy jedes?
- leschek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ja jedu asi az koncem leta. Chtel jsem Tibet, ale vis jak to tam vypada, tak to bude asi Burma a Laos a jeste by se dala jizni Cina nebo Kambodza a Vietnam. Co kdyby jsme se sesli v Bangkoku a projeli to spolu? Ze bys to ted projel jako na jih od Thajska a pak neco vymyslime.
Tak si to tam uzij.
Lesek
Tak si to tam uzij.
Lesek