Pokusim se posilat co nejcasteji nejakz zazitky a fotky z cesty po Indocine a samozrejme me potesi vase reakce (at se nemusim radovat z fotek sam). Abych ale udrzel muj denicek prehlednej, tak mi nepiste primo do nej, ale do fora Indocina 2008, kde klepnete na tlacitko "Nove Tema". Pokusim se odpovidat nebo jinak reagovat na otazky a nazory.
Diky moc
Leschek
1-2. 11. 2008 – Cesta do Bangkoku
Po několikahodinovým balení jsem se pomocí auta a dvou autobusů dostal do dně, kde jsem chytil letadlo Tureckých aerolinek a odletěl do Istanbulu.
Při kupování letenky mi řekli, že pokud pěkně Turky požádá, můžu dostat v Istanbulu hotel (gratis). Tak jsem se zeptal, jestli je to pravda a byl nasměrovanej k hotelovýmu okýnku, kde mě a ještě jednomu Italovi žijícímu ve Venezuele řekli, že pokoj nedostaneme. Docela blbá zpráva, protože bylo okolo deváté večer a mělo mi to letět až před osmou ranní. Naštěstí byl Ital členem nějakýho klubu a tak mě pozval do čekárny pro lepší cestující, kde jsem v koženým křesle (díky bohu jsem neměl kraťasi) strávil noc. Švédskej stůl byl taky velkým plusem. (pozn. Abych se dostal k hotelovýmu okýnku, musel jsem se dostat ven z letiště a projít pasovou kontrolou. Čekárna zase byla na letišti a tak jsem o asi pět minut později dostal do pasu druhý (výstupní) razítko. Asi to byl můj zatím nejkratší čas strávenej v nějaké zemi.
Bangkok
Po dvou jídlech jsem konečně (a na čas) přistál v Bangkoku, kde jsem několikrát prošel křížem krážem letiště, než se mi podařilo najít stanoviště autobusů jedoucích do města. V okamžiku, kdy jsem vyšel z letiště, jsem pochopil, že jsem v prádelně. Autobus mě vyhodil na začátku turistickýho gheta zvaného Khao San Road, kterou jsem musel celou projít, bo můj oblíbenej hotel leží na jejím druhým konci. Už bylo po půlnoci, ale majitel mě naštěstí ubytoval.
English version (maybe I should call it Czenglish version)
1-2/11/ 008 – Journey to Bangkok
After a few hours of packing, I went by car and two buses to Vienna airport, where I caught my plane and flew to Istanbul.
When I was buying my airplane ticket, I was told by the travel agent that I can probably stay at a hotel in Istanbul (for free), because I have to spend a night there, waiting for my next flight to Bangkok. So, I thought it's worth trying, and started searching for hotel windows, where somebody should help me. Unfortunately, they didn't help me and I was told that they don't provide rooms for passengers waiting for Bangkok flight. Fortunately, I met a guy from Italy, who was in the very same situation, and was a member of an airline club. He took me to the lounge, where I could spend the night in a leather armchair (fortunately I didn't wear shorts), and use the facilities provided for members.
Bangkok
After two meals on the plane, we finally landed at Bangkok airport, where I (after a little trekking around the airport) found the bus stop, and the express bus to town. While leaving the airport, I realized the air in the city is the same as the air in a laundry room.
The bus dropped me near the end of Khao San Road where, around midnight, I found my favourite hotel.
Moje letadlo z Istanbulu do Bangkoku (kdo najde ztracené zavazadlo má pět bodů-Během asi deseti minut, co jsem se z okna vydržel dívat ztratili z vozejčků tři zavazadla. A to jsem viděl jen zlomek letiště)/My plane from Istanbul to Bangkok (try to find lost luggage)
Hory východního Turecka/Mountains in eastern Turkey