Zacatek Filipin

Liborova cesta na Filipíny 2009

Moderátor: libur

Odpovědět Téma
libur
Tykání: Yes
Místo/Bydliště: Golden Prague
Kontaktovat uživatele:

Zacatek Filipin

Nepřečtený příspěvek od libur »

Zacatek Filipin

Ahoj lidicky,

jsem na miste. Pomalu se tu rozkoukavam, nabiram nove sily po zbesilem shaneni veci na kolo a vycerpavajici ceste pres pul sveta a cekani na letistich a strapacich se zavazadly.

S kym jsem o tom pred cestou nemluvil, tak vezte, ze jsem takovy blazen, ze mam ssebou kolo. Sehnal jsem letenku, ke ktere mi kolo vzali zdarma (Korean air). Spojeni je celkem pohodlne - z Prahy primo do soulu v Jizni Korei a ze soulu primo do hlavniho mesta Manily. Z Manily jsem rovnou letel dal, na ostrov Busuanga (v atlasu ho asi nenajdete, ale mozna tam bude nejaka tecka mezi hlavnim ostrovem Luzon a Palawanem). Tu mistni letenku jsem koupil z domova pres kreditku. Vyhledal jsem svuj let, zadal jmeno a vsechny udaje vcetne cisla karty a zmacknul "submit payment" (potvrdit platbu). Bylo to v poradku, bez problemu. Jen jeden detail - prave v okamziku, kdy se na obrazovce objevilo "confirmed" (potvrzeno), uvedomil jsem si, ze toto letadlo odleti, kdyz ja budu cekat na letadlo do Manily v Soulu. Sikulka, ze?:-). Penize se mi hned odecetly z uctu. Vrati mi cca polovinu penez. Tato sranda me tedy stala 755kc.

V Praze probehlo vse bez problemu, zavazadla mi odbavili, prestoze jsem presahl dohodnutou povolenou hmotnost o 1.6 kg. Ale i tak bylo tezke se vejit do hmotnosti 31.6 kg (vcetne kola a vsech brasen, nosicu a krabice na kolo, ktera sama vazi 3kg). Prirucni zavazadlo bylo take v poradku. Letadlo bylo poloprazdne, takze jsem mel pro sebe dvousedacku u okna, ale neusnul jsem. 6hodinove cekani v Soulu jsem stravil se dvema Cechy, kteri prileteli stejnym letadlem do soulu a ze soulu pokracovali do Australie.

Obrázek
V Praze na letisti pred prvnim letem. Timhle letadlem jsem letel do SouluObrázek
Ostrov Busuanga ze vzduchu.
Obrázek
Letadlo Manila - Busuanga. Po pristani
Obrázek
Cekani na vydej zavazadel. Na voziku vidite moji krabici Merida
Obrázek
Napadl me masozravy dinosaurus, branim se listem bananovniku
Obrázek
Derava podlaha v mem pokoji
Obrázek
Prichod do meho hotelu v Coronu

Ps. Je tu 32` C ve dne a v noci 28 - vetrak musi byt zapnuty celou noc, abych mohl spat. No a vy si prisunte kreslo bliz ke krbu - koukal jsem na net a pry tam mate -5:-)
Odpovědět