Ráno jsme trošku zaspali, což je, jak zjišťuju později, v Julianove případě značně neobvyklé. Většinou vstává za ranního kuropění (ranní kuropění je v jeho případě většinou kolem šesté), ať už to znamená cokoli. Dnes vstáváme před sedmou, ale díky tomu, že Yaqub taky zaspal jsme nepřišli pozdě.
Hodinu po včera domluveným odjezdu máme všechno naloženo v džípu a můžeme vyrazit. Zdá se, ze Yaqub drží slovo a nikam se nežene, ale snaží se šetřit džíp, a tím pádem i nás. Je úplnej opak mladých řidičů vanů, kteří se ženou po cestě co největší rychlostí a nehledí ani na to, že silnice jak ji známe u nás často úplně chybí.
Bohužel musím napsat, že jsem trošku podcenil zimu a oblíkl jsem si jenom tričko s krátkým rukávem a flysku, která bohužel profoukne. Džíp je otevřenej, má jen plátěnou střechu, žádný stěny a tak tam profukuje a je kosa. Yaqub asi ve zpětným zrcátku vidí modř mého obličeje a nabízí mi deku, do které se okamžitě balím. Je to lepší, ale stejně jsem si měl vzít větrovku a spoďáry.
Tři čtvrtiny cesty do Mastuje jedeme po asfaltce podél řeky Chitral, která později protíká stejnojmenným městem. Potom najíždíme na polňačku, respektive na neudržovanou, kamenitou, prašnou cestu přes sedlo Shandur Pass (kolem 3500m/m), na kterém je asi nejvýše položené hřešte pro hraní pola. Vlastně se tu každoročně hraje jen jeden turnaj mezi Gilgitem a Chitralem, kteří mají nejlepší polo týmy v Pákistánu. Za sedlem sjíždíme pomalu ke Gupisu a kousek před ním se objevuje opět asfalt.
"Bohužel" je Yaqub dobrý muslim, ctící zvyky a přestože cestujeme, dodržuje ramadán, proto nikde nezastavujeme na jídlo nebo na čaj. Stejně nikde nic až do večera nemají. Máme jen pár sušenek "Prince", který jsou asi to nejlepší, co se dají v Pakoši koupit a vodu.
Z Gupisu do Gilgitu už večer nic nejede a my se musíme ubytovat v místním hotelu ležícím uprostřed vesnice. V hotelu po nás napřed chtějí 400 rupek za noc, ale s Yaqubovou pomocí se nám to daří snížit na 250 Rs za trošku menší pokoj než co nám nabízeli prve. I tak v něm jsou tři postele a klidně by se vešla i čtvrtá.