Thajsko víza

Zkušenosti, rady a informace týkající se cestování po Asii a žádosti o ně.
Topic
leschek
Administrátor
Tykání: Yes

Thajsko víza

Unread post by leschek »

Thajsko - víza

Momentálně jsem si vyřizoval v Laosu víza do Thajska, tak tady je pár informací:

Víza se dají koupit na i hranici, ale mají pro Slováky a Čechy platnost jen 15 dní, stojí 1 tisíc bathů a možná je potřeba doklad (letenka) o tom, že během těch patnácti dní z Thajska odcestujete.

Na ambasádě v Laoském Vientiane stojí víza na 30 dní stejnou částku jako víza vyřízená na hranici. Platí se v bathech. Víza jsou vyřízena během dvou dní - první den ráno (otevřeno 8.30 - 12.00) odevzdáte vyplněnou žádost, 2 fotky, kopii pasu a 1000 bathů a druhý den po obědě (otevřeno 13.00 - 15.00) si pas s vízem vyzvednete.

Thajská ambasáda ve Vientaine leží na Th That Luang - ulici, která spojuje Patuxai (Vítězný Oblouk) a Pha That Luang (Zlatá stupa) - nejvyznamější laoský monument.

Na hranicích s Kambodžou prý Čechům jedoucím do Thajska nedávají víza.

V Praze staly víza 700 Kč, což je zhruba stejně jako těch 1000 bathů.

Stránky Thajské ambasády v Praze najdete tady. Na stránkách ambasády si můžete stáhnout formulář pro žádost o víza v pdfku. Informace o tom, co pro udělení víz potřebujete, najdete tady. Na konci tohoto příspěvku si můžete stáhnout dokument, ve kterém jsou informace k udělení turistického víza do Thajska, a který mi poslali 30/10/2008 z Thajské ambasády v Praze. (Doufám, že jim nebude vadit, že jsem ho sem nahrál. Na stránkách ambasády se mi ho nepodařilo najít.)

Seznam Thaiských ambasád ve světě najdete tady.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.