Thajsko - víza
Momentálně jsem si vyřizoval v Laosu víza do Thajska, tak tady je pár informací:
Víza se dají koupit na i hranici, ale mají pro Slováky a Čechy platnost jen 15 dní, stojí 1 tisíc bathů a možná je potřeba doklad (letenka) o tom, že během těch patnácti dní z Thajska odcestujete.
Na ambasádě v Laoském Vientiane stojí víza na 30 dní stejnou částku jako víza vyřízená na hranici. Platí se v bathech. Víza jsou vyřízena během dvou dní - první den ráno (otevřeno 8.30 - 12.00) odevzdáte vyplněnou žádost, 2 fotky, kopii pasu a 1000 bathů a druhý den po obědě (otevřeno 13.00 - 15.00) si pas s vízem vyzvednete.
Thajská ambasáda ve Vientaine leží na Th That Luang - ulici, která spojuje Patuxai (Vítězný Oblouk) a Pha That Luang (Zlatá stupa) - nejvyznamější laoský monument.
Na hranicích s Kambodžou prý Čechům jedoucím do Thajska nedávají víza.
V Praze staly víza 700 Kč, což je zhruba stejně jako těch 1000 bathů.
Stránky Thajské ambasády v Praze najdete tady. Na stránkách ambasády si můžete stáhnout formulář pro žádost o víza v pdfku. Informace o tom, co pro udělení víz potřebujete, najdete tady. Na konci tohoto příspěvku si můžete stáhnout dokument, ve kterém jsou informace k udělení turistického víza do Thajska, a který mi poslali 30/10/2008 z Thajské ambasády v Praze. (Doufám, že jim nebude vadit, že jsem ho sem nahrál. Na stránkách ambasády se mi ho nepodařilo najít.)
Seznam Thaiských ambasád ve světě najdete tady.
Thajsko víza
- leschek
- Administrátor
- Tykání: Yes
- Kontaktovat uživatele:
Thajsko víza
- Přílohy
-
tourist_visa_info_CZ.doc
- Informace k udělení turistického víza do Thajska z Thajské ambasády v Praze
- (32 KiB) Staženo 139 x