Thajsko - potápění na Koh Tao

Zkušenosti, rady a informace týkající se cestování po Asii a žádosti o ně.
Odpovědět Téma
leschek
Administrátor
Tykání: Yes
Kontaktovat uživatele:

Nepřečtený příspěvek od leschek »

Dost lidi mi říkalo, že nejlevnější potápěčský kursy na světě jsou na Koh Tau. Asi to pravda není, ale kursy tu jsou určitě mnohem levnější než třeba v Austrálii atd. Většina potápěčských agentur nabízí PADI kursy všech úrovní. Agentury jsou domluveny na jednotné ceně 9 800 bathů za Open Water Diver kurs, kterej je základní potápěčskej kurs. Na ostrově je opravdu hodně společností, ze kterých si určitě není problém vybrat. Já se ptal v několika a tady jsou nejzajímavější nabídky:

V Easy Divers nedaleko hlavního mola mají českou instruktorku Andreu a cenu 9000 bathů za kurs hotovej během 3.5 dne a pokud u nich děláte kurs tak máte i 50% slevu na ubytování. Ponor pro potápěče s licensí nabízí za cca 700 - 100 bathů podle toho, kolik ponorů koupíte.

Obrázek

V Chalok Baan Kao je malá společnost Reef Rider, jejíž nabídka byla pro mě zajímavější. Kurs stál 8500 bathů a to včetně ubytování. Dobrý byl taky individuální přístup, protože v kursu jsme byli pouze 2 a o moc víc lidí učit naraz stejně nechtějí. Všichni mluví anglicky a německy. Ponor pro potápěče s licensí stojí 650 bathů.

Ubytování v hlavní sezonu stojí na ostrově okolo 400 bathů/double (tohle je fakt levný) a okolo 600 bathů za pokoj pro tři. Na ostrově se dá pronajmout pokoj na celej měsíc za poměrně nižší cenu. Není špatnej nápad zkusit si zabookovat bydlení na delší dobu předem.

V Bangkoku se dá koupit lístek na VIP bus + speed katamaran na ostrov za 650 bathů na osobu u spousty cestovek na Khao San Road. Vyjíždí se večer okolo deváté a na ostrově jste ráno kolem osmé hodiny. Dá se to udělat i levněji normální lodí, ale čeká se delší dobu na loď, která jede na Koh Tao.

Obrázek
Odpovědět