Když jsem začal s Huginem, tak mi připadal celkem složitej a moc mi nepomohl ani český překlad, který je určitě vynikající, ale spoustu věcí je tam přeložená příliš odborně. Proto jsem se podíval na originální soubory a Hugin přeložil tak, aby byl pro mě srozumitelnější. Pokud překlad budete chtít vyzkoušet, můžete ho stáhnout v příloze na konci příspěvku nebo v sekci Downloadů fóra.
Instalace překladu
Protože se nejedná o oficiální překlad, tak, pokud ho budete chtít použít, budete ho muset vložit manuálně do Huginu. Nejjednodušší je nahradit nějaký stávající jazyk. Stáhněte si soubor s překladem a rozbalte ho ve svém počítači a zkopírujte soubor Hugin.mo do následující složky v instalaci Huginu \share\locale\pl\LC_MESSAGES (Hugin bude nejčastěji nainstalován do C:\Program Files\Hugin, takže v tomto případě bude celá cesta takto: C:\Program Files\Hugin\share\locale\pl\LC_MESSAGES). To \pl\ znamená, že jsem se tímto překladem rozhodl nahradit polštinu. Místo polštiny můžete nahradit jiný jazyk (ve složce locale je spousta podsložek, které reprezentují jednotlivé jazyky), ale je dobré nenahrazovat oficiální češtinu, protože se k ní můžete později snadno vrátit.
Změna jazyka
Hugin se nejdřív otevře v jazyku systému, což bude nejčastěji ofiko čeština, takže musíte nastavení jazyka změnit. To se udělá v meníčku "Soubor" -> "Nastavení" -> "Jazyk". V mém případě jsem vybral polštinu. Po restartu by se měl Hugin otevřít ve vybrané jazykové verzi.
Poznámky k překladu
Protože jsem zatím používal překlad jen já sám, můžou v něm být (a určitě jsou) pravopisné a gramatické chyby. Takže, pokud překlad použijete a najdete v něm nějakou chybu, nebo byste něco nazvali nějak jinak, napište mi, prosím, do odpovědi k tomuto příspěvku co je špatně, nebo co by mohlo být líp. Pomůžete tím i ostatním (včetně mě), kteří překlad budou používat.
Pokud se v překladu najdou nějaké chyby nebo úpravy, tak ho budu aktualizovat, takže se sem občas mrkněte, jestli není nová verze.
Verze 1.0.0 - 20.03.2013 - první verze překladu
Verze 1.0.1 - 06.04.2013 - opraveny chyby ve slově zfůzovat -> sfúzovat (nevěřil bych, že v jednom slovu jde udělat tolik chyb).