Odeslaný formulář je neplatný. Zkuste ho odeslat znovu.

Topic
Tarrant
Reactions:
Tykání: Ano

Odeslaný formulář je neplatný. Zkuste ho odeslat znovu.

Unread post by Tarrant »

Ahoj

Mám problém včera jsem instaloval nové forum na server od wedosu.
Dnes jsem se chtěl přihlásit a zjitil jsem, že to nejde neustále mi to psalo "Odeslaný formulář je neplatný. Zkuste ho odeslat znovu."
Protože se v psaní webu vůbec nevyznám myslel jsem si, že jsem něco podělal při instalaci a tak jsem vše smazal a začal znovu..
Včera mi po dokončení instalace vyskočilo toto viz obrázek a dnes tedy znovu.
Zkusil jsem stejný dotaz položit i na foru pro phpBB, ale jsem z toho zoufalý, tak se zkouším ptát de to jde :D
Jak jsem zjistil měl by to být snad nějaký problém se vzhledem, ale jak by mohl když jsem stáhnul poslední verzi fóra? Nebo to mohlo nějak způsobit přidání "alt češtiny"

Případné rady prosím tzv polopatě, protože se v "psaní webu" absolutně nevyznám a vše jsem dělal přesně podle návodů (wedos a tady), doufal jsem že nějak zvládnu tu instalaci a už se budu starat jen o administraci fóra jako takového..

Předem díky za rady :)

edit:// tak už proběhlo automatické odhlášení a nepřihlásím se.. Takže to bude asi další instalace od znova.. co bych měl tedy udělat jinak? Či pokud by problém i tak přetrvával, tak co udělat v administraci fóra?

Image
pic kod
leschek
Administrátor
Reactions:

Re: Odeslaný formulář je neplatný. Zkuste ho odeslat znovu.

Unread post by leschek »

Ahoj, už jsem odpověděl na phpbb.cz. Ale když už se ptáš i tady tak podle mě je nějaký problém s konfigurací OPcache a myslím, že by pomohlo se zeptat podpory Wedosu.

Aby jsi měl jistotu, že to nedělá vzhled nebo alternativní čeština, tak nainstaluj fórum pouze se stylem prosilver a v angličtině. Obojí je výchozí, tak by to mělo fungovat. Styly i jazyky můžeš do fóra dodat později.

Můžeš sem poslat odkaz na fórum?
Tarrant
Reactions:

Unread post by Tarrant »

Tak nějak nechápu co se stalo, chtěl jsem teď začít opět s novou instalací a řekl jsem si že se naposledy zkusím přihlásit do aministrace fóra a ono to najednou funguje, jakože cože? Vůbec nic jsem nedělal.. tak teď nevím.. mám si forum začít připravovat a doufat že zase zítra nezmění názor?

Vlastně jediná věc co je od včera jinak je, že jsem nainstaloval odkládané aktualizace windows na svůj ntb? mohlo by to tím mít něco společného?
Že by byla chyba u mě a ne na hostingu jako takovém?
leschek
Administrátor
Reactions:

Unread post by leschek »

Fakt nevím. Mohl být nějaký problém s prohlížečem, možná se při aktualizaci (nebo restartu) systému pročistila mezipaměť prohlížeče, což často téměř magicky vyřeší různé problémy. Pokud se dostaneš do databáze, tak se podívej na nastavení cookies (špatné nastavení může způsobit problémy s odhlašováním) – cookies by měly vypadat takhle. A když už budeš v Administraci, tak můžeš zkusit promazat cache.

Pak jsem ještě hledal podle chyby z obrázku a našel krátkou diskuzi v níž se píše, že by to mělo být v pořádku.

Asi bych pár dní počkal, zálohoval si delší příspěvky (kdyby něco) a myslím, že by to mohlo být v pořádku.
Tarrant
Reactions:

Unread post by Tarrant »

Díky, díky :)

Prohlížeč nevím, zkusil jsem to včera v jiném prohlížeči a taky nic, v prohlížeči který napoužívám, měl jsem to zkusit přes mobil to mi nenapadlo a měl bych jistotu jestli byl problém u mě..

No do databáze se dostanu, ale jsem opravdu úplny noob :D a když to tam vidím tak se bojím, že na něco kliknu a celé to zesloním slušně řečeno :mrgreen:
Jak říkám vše jsem dělal polde návodů tipu "klikni sem, pak tam napiš tohle, stiskni enter atd"
Naposledy jsem spravoval jedno phpBB forum asi 15 let zpět, ale to se o hosting a vše ostatní staral někdo jiný..
Takže jestli mi dáš rady tohoto tipu, tak to mohu zkusit :D případně si to později sám vygooglit..

Atuálně potřebuji forum uvést co nejrchleji do alespoň částečnš fuknčího stavu, tak jdu zjišťovat co napsat podmínek/pravidel užívání..
Abychom tam mohli s "kolegy" nasměrovat naši komunitu..
leschek
Administrátor
Reactions:

Unread post by leschek »

Tarrant wrote: 11 Jul 2024 01:35 No do databáze se dostanu...
Jéžiš pardon. Mělo tam být „Administrace“. V levém sloupečku je odkaz „Nastavení cookie“. Občas se tam může vyskytnout nějaká chyba. Pokud nemáš problém s odhlašováním, tak by to mělo být v pořádku. Popřípadě můžeš poslat adresu fóra a „doménu cookie“.
Tarrant
Reactions:

Unread post by Tarrant »

Vypadá to že všechno funguje, jak by mělo..

Měl bych ještě dotazy které nesouvisí s chybami.. klidně mi s nimi pošlete do háje :D
1) Jak je to vlastně s GDPR a provozováním fóra? Našel jsem k tomu jen dvě prastaré diskuze a ani v jedné se vlastně neshodli jak to je nebo není..
Na našem fóru budeme po registrovaných vyžadovat pouze email, IP a cookies (cookies samozřejmě mohou odmítnout, ale pak jim samozřejmě nemusí forum fungovat správně) od publikace ostatních osobních údajů budeme uživatele odrazovat a případně je mazat, pokud je někam napíší, nicméně pokud je někam na fóru napíší jsme mi z obliga nebo máme problém?

U neregistrovaných odpadá email, ale nebudou mít možnost přispívat a jestě jsme se "kolegy" nedohodli jestli necháme celé forum otevřené pro čtení, nebo ho z větší části uzavřeme

2) Když přidám plugin na ověření věku příchozích, nebude se to s forem nějak tlouct? Ano mohu do podmínek přidat něco ve smyslu jen pro 18+, ale raději bych to měl pojištěné i tímto..

Abych trochu popsal proč se na tohle ptám, kdyby byla situace jiná, tak bych to tolik neřešil.. Ale působili jsme na FB měli a zatím tedy jetšě máme skupinu s 24k členy, ale měli jsme konkurrenci a najednou se z nějakého důvodu sspustil konkurenční boj.. kdy začali správcové těch skupin nahlašovat všechny a příspěvky ostatních skupin a když říkám všechny, tak myslím opravdu všechny a to i několik let zpět.. a FB už pak ani neřeší jestli jsou nahlášení reálná či nikoliv a prostě skupiny maže.. Takže máme trochu obavu, aby nám nedělali další problémy i při přesunu na web..
A co se týká FB, tak jsme byli na hraně, ale v anonymitě.. u webové tránky už se dá dohledat majitel..
leschek
Administrátor
Reactions:

Unread post by leschek »

Tarrant wrote: 11 Jul 2024 15:05 1) Jak je to vlastně s GDPR a provozováním fóra? Našel jsem k tomu jen dvě prastaré diskuze a ani v jedné se vlastně neshodli jak to je nebo není..
Na našem fóru budeme po registrovaných vyžadovat pouze email, IP a cookies (cookies samozřejmě mohou odmítnout, ale pak jim samozřejmě nemusí forum fungovat správně) od publikace ostatních osobních údajů budeme uživatele odrazovat a případně je mazat, pokud je někam napíší, nicméně pokud je někam na fóru napíší jsme mi z obliga nebo máme problém?
Já v tomto určitě nejsem odborník, ale můj názor je, že GDPR je nařízení EU, tak by se mělo dodržovat. V samotném phpBB fóru je relativně jednoduchý souhlas s cookies. Sám jsem měl složitější rozšíření, které zahrnovalo i GDPR (bylo tam, myslím, vysvětleno jak se uchovávají přihlašovací údaje, k čemu slouží atd.), které ale přestalo fungovat při přeinstalaci na novou verzi fóra (nicméně i to rozšíření existuje v nové verzi. Až budu mít trochu víc času, tak ho zase doinstaluju). Osobně jsem nikdy s dodržováním, nebo nedodržováním GDPR nebo s tím, že někdo nenašel na mém fóru vysvětlení cookies neměl. Ale moje stránky jsou natolik malé, že nikoho nezajímají. Pokud máš nějaký problém s konkurenční skupinou lidí, kteří by mohli dělat problémy, tak bych šel cestou toho výše zmíněného složitějšího rozšíření (popřípadě tam dopsal věci, které jsou specifické pro tvoje fórum). Tady je celkem rozsáhlej článek o GDPR a provozování webu.
Mimochodem, IP adresa se sice zaznamenává, ale určitě bych ji nevyžadoval. Už třeba proto, že když jsem byl v zahraničí, tak jsem se připojoval snad každý den jinou IP adresou (byl jsem na stejném místě, ale připojen přes datovou SIMku). U nás zase má několik baráků na sídlišti stejnou veřejnou IP adresu. Takže když třeba někoho zabanuješ, tak v případě sídliště můžeš zabanovat i nevinný lidi, kteří jen bydlí blízko nějakýho lumpa, nebo to vůbec nemusí pomoct (příklad ze zahraničí).
Tarrant wrote: 11 Jul 2024 15:05 2) Když přidám plugin na ověření věku příchozích, nebude se to s forem nějak tlouct? Ano mohu do podmínek přidat něco ve smyslu jen pro 18+, ale raději bych to měl pojištěné i tímto..
V phpBB fórech existují rozšíření, které se nahrají do složky /ext a pak se povolí v administraci. Tyto rozšíření používají používají tzv.„ eventy“, díky kterým se nemusí měnit kód samotného phpBB. Díky tomu by se to s phpBB nemělo tlouct. Samozřejmě může dojít k tomu, že tvůrci několika rozšíření, které mají podobné funkce, použijí stejnou tabulku v databázi a pak může být problém s funkčností některého z těchto rozšíření. Pokud instaluješ aktualizaci fóra, tak nesmíš smazat složku /ext (a další adresáře, ve kterých jsou třeba fotky, přílohy atd.), abys o tento obsah nepřišel.
Co se týče věku, tak jsem našel tohle rozšíření. Jestli máš něco jiného, tak záleží, jak je to naprogramováno. Obecně se doporučuje instalovat jen rozšíření schválené na phpBB.com. Tam by měla být jistota, že splňují požadavky phpBB týmu.
Tarrant
Reactions:

Unread post by Tarrant »

Ta IP adresa má spíše fungovat jako takový strašák pro neznalé, vím že to reálně moc využít nejde z důvodů které si uvedl a i z dalších..
Ale prostě takové bububu nedělejte bordel, nebo vám zablokujeme IP..
Nicémně pokud někdo bude vyloženě dělat fakt problémy, ať již porušováním pravidel, či přímo nějakým zatěžováním hostingu atd., tak k této možnosti rozhodně sáhneme i přes riziko toho že bychom zablokovali někoho nevinného a i přes možnost že takový člověk jen změní IP a bude pokračovat a tak je určitě dobré mít v pravidlech to že IP adresu uchováváme..

Článek si pročtu děkuji
Nicméně jsem s ohledem na GDPR spíše narážel na to, jestli by se na fóru nedalo odvolat na Oprávněný zájem právě ve spojení s ukládání pouze IP a emailu + potvrtzení cookies.. Taky nejsem žádný znalec této problematiky a právě mi na to odvolání se na oprávněný zájem jsem narazil v jedné té zmíněné 5 let staré diskuzi.. Tak jsem si o tom něco začal něco zjišťovat.. A čím více o tom vím, tím jsem z toho na jednu stranu jelen :D a na druou stranu mi to připadá jako taková klička zabudovaná přímo v zákoně o GDPR (něco ve stylu dřívějšího zákona v ČR "Droga v množství větší než malém" :D), tj pokud by se objevil nějaký problém, tak by to bylo na rozhodnutí osoby která by to řešila.. nějak totiž nemohu najít žádný precedent..

A ještě děkuji za radu ohledně těch rozšíření, netušil jsem že se dělají taková rozšíření i přímo pro forum a měl jsme původně v plánu prostě zkusit něco najít.. mám toho hodně k učení no :)