Češtiny pro rozšíření „cBB Blockgets“ 2.0.7 (cs_alt a cs_nef)

asi nejlepší portál pro phpBB fórum

Odpovědět Téma
leschek
Administrátor
Reakce:
Tykání: Ano
Kontaktovat uživatele:

Češtiny pro rozšíření „cBB Blockgets“ 2.0.7 (cs_alt a cs_nef)

Nepřečtený příspěvek od leschek »

Čeština pro rozšíření „cBB Blockgets“ 2.0.7 (cs_alt a cs_nef)

Popis

cBB Blockgets je pravděpodobně nejlepší portál pro phpBB fóra. Ale není to jen portál, je to rozšíření, pomocí kterého lze na různé stránky fóra přidávat spousty bloků, které mají různé funkce (např.: zobrazení posledních témat, YouTube videa, příspěvky přes PayPal, zobrazení posledních uživatelů, statistiky, odkazy, bannery, přihlášení a registrace, prázdný blok pro vlastní obsah, který mám zvlášť v oblibě, přehrávač a další). Bloky jde přidávat na stránkách na obě strany, nahoru i dolů a dokonce existují skupiny, do kterých jde přidat více bloků, což je dobré, pokud chcete přidat několik bloků vedle sebe. Pro bloky jde nastavit oprávnění, takže je můžete zobrazit jen určitý skupinám. Dále jde přes rozšíření vytvořit vlastní stránky, na které se opět dají přidávat bloky. Je toho fakt hodně. Několik snímků obrazovky najdete u předchozího překladu tohoto rozšíření, které jsem dělal ještě pro mod. Skrýnšoty jsou sice starší a některé věci jsou lehce jinak, ale myslím, že pro získání přehledu o rozšíření jsou dostačující.

Požadavky na systém

Aby rozšíření „cBB Blockgets“ fungovalo, musí být podle webu autora nainstalované na phpBB 3.2.x nebo 3.3.x.

Odkazy

Rozšíření „cBB Blockgets“ můžete stáhnout na webu autora. Jedná se o placené rozšíření, které stojí 8.50 €. Já už ho používám 12 let a za tu dobu jsem ho platil jen při první koupi.

Překlad najdete v příloze na konci tohoto příspěvku.

Instalace

Soubory rozšíření se musí tentokrát nahrát do dvou složek. Je to proto, že autor napsal více rozšíření a aby nemusel některé věci stále opakovat, tak vytvořil další složku pro společné věci. Hlavní složka by měla být tady:

hlavni_slozka_fora/ext/canidev/blockgets/

a ta další složka tady:

hlavni_slozka_fora/ext/canidev/core/

Je důležité nahrát obě složky, jinak cBB Blockgets nebude fungovat.

Poznámka: různí autoři různě zazipovávají svoje rozšíření. Pokud chcete mít jistotu, že ho máte na správném místě, tak ve výše zmíněné složce blockgets byste měli najít soubory composer.json a ext.php, které by měli být v každém rozšíření. Pokud rozšíření budete mít na špatném místě, tak ho v administraci nenajdete a nebudete ho moci povolit.

Češtiny by měly být ve složkách:

hlavní rozšíření:
  • hlavni_slozka_fora/ext/canidev/blockgets/language/cs_alt
  • hlavni_slozka_fora/ext/canidev/blockgets/language/cs_nef
ta další složka:
  • hlavni_slozka_fora/ext/canidev/core/language/cs_alt
  • hlavni_slozka_fora/ext/canidev/core/language/cs_nef
Rozbalené překlady by mělo stačit nahrát do kořenové složky fóra – v archivu s češtinami je celý strom složek od složky /ext.

Po nahrání souborů na server musíte rozšíření v „Administraci“ → „Přizpůsobení“ → „Správa rozšíření“ → „Správce rozšíření“ povolit.

Nastavení rozšíření najdete v „Administraci“ na záložce „Rozšíření“ → „Blockgets“.

Více (obecně) o instalaci rozšíření najdete tady.

Překlad #

Češtiny jsou vytvořené pro alternativní a neformální překlad phpBB fóra, které můžete stáhnout tady (cs_alt) a tady (cs_nef).

Pokud naleznete v překladech chyby, tak mi prosím dejte vědět.

Přílohy
phpBB_preklad_rozsireni_cBB-Blockgets_2.0.7_cs_alt_a_nef.zip
Alternativní a neformální čeština pro rozšíření cBB Blockgets 2.0.7
(54.83 KiB) Staženo 169 x
Odpovědět