aneb „Automatické skupiny“
Popis
Rozšíření „Automatické skupiny“ umí do již vytvořených skupin automaticky přidávat členy na základě počtu příspěvků, délky jejich členství, množství varování, věku a dnů uběhlých od jejich poslední návštěvy.
V Administraci lze pro každou z těchto podmínek nastavit minimální a maximální hodnotu – při překročení minimální hodnoty bude uživatel automaticky přidaný do skupiny a při překročení maximální hodnoty z ní bude automaticky odstraněný.
Skupiny jde nastavit tak, aby se staly výchozí skupinou uživatelů, kteří v ní jsou. Vybrané skupiny jde vyřadit z toho, aby se změnila jejich výchozí skupina (např.: Administrátory a Moderátory).
Některá další rozšíření nejdou bez rozšíření „Automatické skupiny“ nainstalovat (tak jsem se k tomuto rozšíření dostal já).
Skrýnšoty
Hlavní nastavení:
Úprava nastavení skupiny:
Odkazy
Rozšíření „Auto Groups“ můžete stáhnout v databázi schválených rozšíření na phpbb.com. Jedná se o ofiko rozšíření od phpBB týmu.
Překlad najdete v příloze na konci tohoto příspěvku.
Instalace
Rozšíření se musí nahrát do složky:
hlavni_slozka_fora/ext/phpbb/autogroups/
Poznámka: různí autoři různě zazipovávají svoje rozšíření. Pokud chcete mít jistotu, že ho máte na správném místě, tak byste ve výše zmíněné složce měli mít soubory
composer.json
a ext.php
, které by měli být součástí každého rozšíření. Pokud rozšíření nahrajete na špatné místo, tak ho v administraci nenajdete a nebudete ho moci povolit.Češtiny by měly být ve složkách:
hlavni_slozka_fora/ext/phpbb/autogroups/language/cs_alt
hlavni_slozka_fora/ext/phpbb/autogroups/language/cs_nef
/ext
Po nahrání souborů na server musíte rozšíření v „Administraci“ → „Přizpůsobení“ → „Správa rozšíření“ → „Správce rozšíření“ povolit.
Nastavení rozšíření najdete v „Administraci“ na záložce „Uživatelé a skupiny“ → „Skupiny“ → „Spravovat „automatické skupiny““.
Více (obecně) o instalaci rozšíření najdete tady.
Překlad #
Čeština je vytvořená pro alternativní a neformální překlad phpBB fóra, které můžete stáhnout tady (cs_alt) a tady (cs_nef).
Pokud naleznete v překladu (nebo v tomto příspěvku) nějakou chybu, tak mi prosím dejte vědět.