Popis
Pomocí rozšíření „cBB Chat“ můžete přidat na fórum čet, který má spoustu zajímavých funkcí:
- Možnost vytvoření více místností.
- Soukromé četování mezi uživateli nebo skupinami.
- Četující můžou určit svůj stav.
- Moderování zpráv a četujících uživatelů.
- Vložení četovacího okna na různé (i vlastní) stránky.
- Vložení četovacího okna i na externí stránky.
- Volitelná možnost četování pro hosty – buď s náhodným jménem nebo jménem, které si vyberou při připojení k četu.
- Možnost změny zvuku pro nové zprávy.
- Kompatibilita s tmavými vzhledy fóra.
- cBB Chat je responzivní, aby fungoval na všech zařízeních.
- Statické texty pro nápovědu a pravidla.
- Spousta nastavení, pomocí kterých se dá upravit k obrazu téměř každého administrátora fóra.
Okno četu:
Hlavní nastavení četu v Administraci:
Nastavení četu v Administraci – Správa stránek:
Nastavení četu v Administraci – Správa místností:
Nastavení četu v Administraci – Správa místností:
Nastavení četu v Administraci – Statické texty:
Požadavky na systém
Aby rozšíření „cBB Chat“ fungovalo, musí být podle webu autora nainstalované na phpBB 3.2.x, nebo 3.3.x.
Odkazy
Rozšíření „cBB Chat“ můžete stáhnout na webu autora. Jedná se o placené rozšíření, které stojí 2.00 €. Podobně jako u rozlišení cBB Blockgets – tento čet používám už přes 10 let a za tu dobu jsem ho platil jen při první koupi.
Překlad najdete v příloze na konci tohoto příspěvku.
Instalace
Soubory rozšíření se musí tentokrát nahrát do dvou složek. Je to proto, že autor napsal více rozšíření a aby nemusel některé věci stále opakovat, tak vytvořil další složku pro společné věci. Hlavní složka by měla být tady:
hlavni_slozka_fora/ext/canidev/chat/
a ta další složka:
hlavni_slozka_fora/ext/canidev/core/
Je důležité nahrát obě složky, jinak cBB Chat nebude fungovat.
Poznámka 1:. Pokud používáte od autora více rozšíření, tak už můžete mít složku
core
nahranou. Já ji obvykle přepíšu při nahrávání nové verze rozšíření a zatím jsem s tím neměl žádný problém. Pokud se ale bojíte, že se může něco stát, tak si původní složku core
zazálohujte.Poznámka 2: různí autoři různě zazipovávají svoje rozšíření. Pokud chcete mít jistotu, že ho máte na správném místě, tak ve výše zmíněné složce
chat
byste měli najít soubory composer.json a ext.php, které by měli být v každém rozšíření. Pokud rozšíření budete mít na špatném místě, tak ho v administraci nenajdete a nebudete ho moci povolit.Češtiny by měly být ve složkách:
hlavní rozšíření:
hlavni_slozka_fora/ext/canidev/chat/language/cs_alt
hlavni_slozka_fora/ext/canidev/chat/language/cs_nef
hlavni_slozka_fora/ext/canidev/core/language/cs_alt
hlavni_slozka_fora/ext/canidev/core/language/cs_nef
/ext
.Po nahrání souborů na server musíte rozšíření v „Administraci“ → „Přizpůsobení“ → „Správa rozšíření“ → „Správce rozšíření“ povolit.
Nastavení rozšíření najdete v „Administraci“ na záložce „Rozšíření“ → „Chat“.
Více (obecně) o instalaci rozšíření najdete tady.
Překlad #
Češtiny jsou vytvořené pro alternativní a neformální překlad phpBB fóra, které můžete stáhnout tady (cs_alt) a tady (cs_nef).
Pokud naleznete v překladech chyby, tak mi prosím dejte vědět.