Čeština pro rozšíření „Sudoku“ 0.12.0

Topic
leschek
Administrátor
Tykání: Ano

Čeština pro rozšíření „Sudoku“ 0.12.0

Post by leschek »

Čeština pro rozšíření „Sudoku“ 0.12.0 (cs_alt a cs_nef)

Popis

Pomocí tohoto rozšíření můžete na své fórum nainstalovat Sudoku, které budou moci uživatelé vašeho fóra, kteří k tomu mají oprávnění, hrát. Za odehrané hry se získávají body, které se sčítají a tak se v Sudoku dá soutěžit. Za různé obtížnosti jsou různá bodová ohodnocení a o body se dá i přijít např. tím, že uživatel udělá chybu, nebo použije funkce pomocníka.
Kromě (klasického Sudoku se dají hrát i složitější varianty – Sudoku Nindža a Sudoku Samuraj.

Kdysi dávno v časech phpBB 2.x jsem měl na fóru nainstalovaný Sudoku MOD. Bohužel ho původní autor neaktualizoval na nové verze phpBB. Nicméně jsem před několika měsíci objevil, že ho nový autor upravil pro phpBB 3.3.x a přidal do něj i nové funkce, tak jsem si ho na fórum zase nainstaloval a pokud chcete, tak si ho po přihlášení můžete na tomto fóru vyzkoušet.

Skrýnšoty

Hra a výsledky:
Image

Image

Image

Image

Administrace:
Image

Image

Odkazy

Odkaz na stažení rozšíření „Sudoku“ najdete ve fóru autora. Rozklikněte si tam anglický nebo německý box s odkazy a abyste mohli Sudoku hrát, tak si stáhněte i nějaké herní balíčky (odkaz „Game packs“).

Překlad najdete v příloze na konci tohoto příspěvku.

Instalace

Rozšíření se musí nahrát do složky:

hlavni_slozka_fora/ext/mot/sudoku/

Poznámka: různí autoři různě zazipovávají svoje rozšíření. Pokud chcete mít jistotu, že ho máte na správném místě, tak ve výše zmíněné složce byste měli mít soubory composer.json a ext.php, které by měli být součástí každého rozšíření. Pokud rozšíření budete mít na špatném místě, tak ho v administraci nenajdete a nebudete ho moci povolit.

Češtiny by měly být ve složkách:
  • hlavni_slozka_fora/ext/mot/sudoku/language/cs_alt
  • hlavni_slozka_fora/ext/mot/sudoku/language/cs_nef
Rozbalené překlady by mělo stačit nahrát do kořenové složky fóra – v archivu je celý strom složek od složky /ext

Po nahrání souborů na server musíte rozšíření v „Administraci“ → „Přizpůsobení“ → „Správa rozšíření“ → „Správce rozšíření“ povolit.

Nastavení rozšíření najdete v „Administraci“ na záložce „Rozšíření“ → „Sudoku“.

Více (obecně) o instalaci rozšíření najdete tady.

Překlad #

Čeština je vytvořená pro alternativní a neformální překlad phpBB fóra, které můžete stáhnout tady (cs_alt) a  tady (cs_nef).

Pokud naleznete v překladu chybu, tak mi prosím dejte vědět.
Rozšíření by mělo umět spolupracovat s nějakým bodovým systémem (např. „Ultimate Points“) a spousta řádků v překladu se týká právě nastavení pro bodování. Já na fóru nic takového nainstalovaného nemám a tak jsem nemohl zkontrolovat, jestli mám překlad správně (ve zmíněných řádcích je navíc spousta proměnných, jejichž význam jsem musel odhadovat). Tím chci říct, že těch chyb může být víc než obvykle.

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.