Problém se šablonami pro tisk v Lightroomu Classic

Fórum o všem, co se týká programů Lightroom a Adobe Camera Raw
Odpovědět Téma
leschek
Administrátor
Tykání: Yes
Kontaktovat uživatele:

Nepřečtený příspěvek od leschek »

Ačkoliv sám v Lightroomu Classic netisknu, tak mě pochopitelně štve, když v něm něco nefunguje. A problém s načítáním (nebo zobrazením) šablon v podstatě znemožňuje použití celého modulu „Print“ („Tisk“). Jde o to, že i když na levém panelu „Template browser“ („Prohlížeč šablon“) vyberete některou ze šablon, tak se tato šablona, která vlastně určuje rozvržení fotek na papíře, nezobrazí v hlavním okně (okno zůstane šedé). To má za následek, že nemáte do čeho načíst fotky, které chcete vytisknout.

Obrázek Obrázek

S tímto problémem jsem se poprvé setkal už před několika lety, vždycky ho „opravím“, ale po každé aktualizaci LR se problém vrátí a já musím „opravovat“ znovu. Jedná se o velmi jednoduchou „opravu“ (úpravu jednoho nastavení), ale pokud člověk neví, kde co nastavit, tak mu to může úplně znemožnit tisknout v LR. Vcelku se divím, že v Adobe problém ještě neopravili.

Oprava

Jak už jsem napsal, oprava je fakt jednoduchá, stačí pouze v rozvržení stránky vybrat výchozí jednotky pravítka, které si LR z nějakého důvodu po aktualizaci nepamatuje.

Takhle to vypadá bez výchozích jednotek pravítek
Obrázek Obrázek

Panel „Layout“ („Rozvržení“) najdete v pravém sloupečku. Jediná věc, kterou musíte udělat, je to, že po kliknutí na šipky vyberete některou z jednotek:

Obrázek Obrázek

to vyřeší problém a šablony se konečně v hlavním okně zobrazí:

Obrázek Obrázek
Odpovědět